OMG

Man loopt 340 miljoen dollar mis nadat loterij claimt dat zijn winnende lot niet is gevallen

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Man loopt 340 miljoen dollar mis nadat loterij claimt dat zijn winnende lot niet is gevallen

Het zou je maar overkomen: je hebt het winnende lot in handen, maar de loterij claimt dat jouw lot écht niet gevallen is. Het overkwam de Amerikaanse John Cheeks uit Washington D.C., die begin vorig jaar een lot van Powerball kocht. Nadat Cheeks twee dagen na de trekking op de website van het kansspelevenement zag dat hij 340 miljoen dollar had gewonnen, meende de loterij dat het om een fout ging. De prijswinnaar is het daar niet mee eens en sleept Powerball dan ook voor de rechter.

"Een beetje opgewonden"

Cheeks kocht op 6 januari 2023 een lootje met een cijfercombinatie die onder andere bestond uit verjaardagen van familieleden. De volgende dag vond de trekking plaats, maar zijn serie nummers waren nergens te bekennen. Een dag later keek hij wederom op de website van Powerball en zag hij tot zijn grote verbazing dat hij 340 miljoen rijker was. "Ik werd wel een beetje opgewonden, maar ik schreeuwde niet", zegt Cheeks in gesprek met NBC Washington. "Ik belde gewoon een vriend, nam een foto van het scherm en dat was het. Vervolgens ging ik naar bed."

"Gooi maar in de prullenbak"

In de aanklacht van Cheeks staat dat zijn cijfercombinatie maar liefst drie dagen te zien was op de website van Powerball. Ook staat erin dat hij het lootje probeerde in te wisselen bij een erkende winkelier, maar zijn ticket werd helaas geweigerd. Op het hoofdkantoor van de Lottery and Gaming prize center in Washington D.C. waagde de man tevergeefs nog een poging om zijn ticket te verzilveren. Daar kreeg hij naar eigen zeggen van een medewerker te horen dat zijn lot "niet goed was en dat hij het maar in de prullenbak moest gooien".

Cheeks geeft niet op

Cheeks ging echter niet bij de pakken neerzitten en nam een advocaat in de hand. Zijn raadsman, Richard Evans, kreeg uiteindelijk te horen dat een loterijaannemer in D.C. per ongeluk de verkeerde cijfers op de website had gepubliceerd. "Ik heb daar nog geen bewijs voor gezien", vertelt Evans aan NBC Washington. "En zelfs als het een fout was, de vraag wordt dan: wat doe je daar dan aan? In Iowa heeft een soortgelijk geval zich voorgedaan, waar een aannemer een fout heeft gemaakt, dit heeft toegegeven en de winst heeft uitbetaald."

Vooralsnog ziet het ernaar uit dat John Cheeks zichzelf helaas geen multimiljonair mag noemen. Het is nog onduidelijk wanneer de rechtszaak tegen Powerball begint.

Ster advertentie
Ster advertentie