OMG

Zoon (24) van veelvuldige spermadonor bang om te daten met familieleden

foto: Facebook: Zave Fors
  1. Newschevron right
  2. Zoon (24) van veelvuldige spermadonor bang om te daten met familieleden

Wat nou als je erachter komt dat je vader een een veelvuldige spermadonor is die zijn sperma zo'n 500 keer heeft verkocht? Het overkwam de 24-jarige Zave Fors uit Amerika. 'Normale' zaken, zoals daten, zijn voor hem daarom niet meer vanzelfsprekend. Hij is zelfs bang om te daten, omdat hij zomaar tegenover zijn eigen broer of zus zou kunnen komen te zitten, zo vertelt hij tegen Mirror Online.

50 broers en zussen

De alleenstaande moeder van Zave zette 24 jaar geleden na een lang zwangerschapstraject met een anonieme spermadonor eindelijk haar zoon op de wereld. Ze is altijd eerlijk tegen hem geweest over hoe hij is verwekt. Zave wilde altijd al weten wie zijn vader is - ookal was het onmogelijk om hem op te sporen volgens zijn moeder. Zo gezegd zo gedaan: hij ontdekte in 2018 via Ancestry.com wie zijn vader is en ook het bizarre verhaal achter de spermadonatie. Het bleek namelijk dat zijn vader zijn sperma zo'n 500 keer had verkocht, met als gevolg dat de man zo'n 50 kinderen heeft.

Zave kwam er na e-mailcontact achter dat zijn vader spermadonor was, omdat hij simpelweg betaald wilde worden voor iets waar hij goed in is. Zave kon het idee niet verdragen dat zijn vader puur en alleen uit economische redenen spermadonor was geworden en verbrak direct het contact.

Liefdesleven

Daten wordt er niet makkelijker op als je weet dat je vader een extreme spermadonor is geweest. "Niet weten hoeveel broers en zussen ik heb, heeft mijn datingleven beschadigd’’, vertelt Zave. "Als ik op Tinder aan het swipen ben, weet ik niet echt wie familie van me is en wie niet.''

Onzekerheid

Het gevoel van angst en onzekerheid zal voor Zave altijd voortbestaan. ‘’Tenzij ik al mijn partners genetisch test, zal ik nooit 100 procent zekerheid hebben dat we geen familie zijn". Eén ding is zeker: hij zal zijn zoektocht naar zijn biologische zussen en broers koste wat het kost blijven voortzetten.

Opsporen

In de afgelopen jaren is Zave al druk bezig geweest met die zoektocht. Inmiddels is hij erin geslaagd om acht van zijn broers en zussen te vinden. Hij kwam tot diverse ontdekkingen. Zo was hij flabbergasted toen hij erachter kwam dat één van zijn broers, genaamd Daron, al twee jaar op dezelfde school als hij zat. Ze konden altijd goed met elkaar opschieten, maar wisten tot op heden niet dat ze biologische broers waren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie