FunX Rotterdam

Studiekeuze lastig? Neem een 'breek'

  1. Newschevron right
  2. Studiekeuze lastig? Neem een 'breek'
"Een breekjaar is een jaar waarin je als jongere de tijd neemt om jezelf beter te leren kennen en te leren hoe je met toekomstkeuzes kunt omgaan." Zo legde Lucas Wirtz, coördinator van Breekjaar Rotterdam, in FunX City uit wat de kern van hun project is. Dit tussenjaar is speciaal voor jongeren tussen de 16 en 24 jaar die na hun middelbare school of tijdens hun studie niet meer precies weten wat ze willen doen in de toekomst.

Het breekjaar is niet te vergelijken met een jaartje op reis en/of werkervaring opdoen. Volgens Lucas kan je ook gewoon op reis gaan, maar helpt dat je niet per se bij het ontdekken wat je echt wil doen met je leven. Doe je mee aan dit speciale tussenjaartje, dan krijg je niks wat met normaal onderwijs te maken heeft. "Bij het breekjaar krijg je echt 'levensvakken'. Vakken die je dichter bij jezelf brengen."

Lucas vindt het breekjaar heel mooi, omdat je kan ontdekken dat je meer bent dan wat je op de middelbare school hebt geleerd. "Je bent een completer iemand met veel meer mogelijkheden dan je tot dan toe voor mogelijk had gehouden."



Ster advertentie
Ster advertentie