STER Advertentie
STER Advertentie

Blijdorp vraagt publiek om steun na miljoenentekort door coronacrisis

Maandag 13 juli 2020 - 17:36 uur

|

Door:

Burç

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Diergaarde Blijdorp roept mensen op om ze financieel te steunen. Door de coronacrisis heeft de Rotterdamse dierentuin een miljoenentekort en volgens de directeur kunnen ze dat niet meer alleen aan. Blijdorp is daarom de BLIJDORPERTS-actie begonnen. Ze vragen mensen om geld te doneren of om een abonnement te nemen. Ook gaan ze t-shirts uitbrengen met de campagnetekst.

Heel groot gat

Directeur Erik Zevenbergen vertelt RTV Rijnmond dat Blijdorp het heel moeilijk heeft: "We zetten alle zeilen bij, maar nu is het punt gekomen dat we het echt niet meer alleen aankunnen. We hebben een heel groot gat te dichten van miljoenen. Het kan niet anders of we moeten moeilijke keuzes gaan maken."

Capaciteit: 40%

Blijdorp moest de afgelopen maanden verplicht gesloten blijven voor publiek. De deuren zijn sinds 20 mei weer geopend, maar er mag maar maximaal 40% van de capaciteit van de diergaarde gebruikt worden. Dat betekent dus ook dat de komende maanden flink minder verdiend gaat worden.

Groet plannen

Blijdorp had hele grote plannen voor de periode tot aan 2030 met enorme restauraties. Dat blijft volgens directeur Zevenbergen het streven, maar daar is naast creativiteit volgens hem ook veel steun bij nodig. Toch blijft hij positief: "Diergaarde Blijdorp had een gezonde bedrijfsvoering en ik ga er vanuit dat we ook hier weer bovenop komen."

Populair op FunX.nl

  • Heftige beelden van bruidsshoot tijdens explosie Beiroet

  • Tim Hofman en QuinsDing woedend op Diana Gabriels in nieuwe #BOOS

  • Akwasi legt kritiek naast zich neer: 'Niets mis met mij, wél met Nederland'

  • Kim en Kanye delen hartverwarmende beelden van hun vakantie

  • 'Ik kan de stinkende scheetjes van mijn vriendin niet verdragen'

  • Nieuwe warmterecord: 'Het was nog nooit zó warm op 8 augustus'