FunX Rotterdam

Verdachte (22) doodgestoken baby Rotterdam is vader van kindje

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Verdachte (22) doodgestoken baby Rotterdam is vader van kindje

De 22-jarige man die vastzit omdat hij afgelopen zondag een baby zou hebben doodgestoken, is de vader van het kindje. Dat heeft de Koninklijke Marechaussee bevestigd. Omdat de verdachte een militair is, doen zij het onderzoek en de woordvoering.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Sporen van geweld'

Het steekincident vond zondag rond 17.15 uur plaats in een woning aan de Wolphaertsbocht in Rotterdam-Zuid. Het kindje, genaamd Emily, werd daarna samen met de moeder en oma door een overbuurman naar het ziekenhuis gebracht, maar daar kon ze niet meer geholpen worden. De man werd niet veel later door de politie bij de woning opgepakt.

De marechaussee meldt dat er sporen van geweld zijn aangetroffen bij het vijf maanden oude kindje en dat het onderzoek nog in volle gang is.

'Psychische problemen'

Volgens de moeder van Emily had de vader "al langer psychische problemen", zo meldt het AD. Hij zou werkzaam zijn als IT'er bij de landmacht, maar al een paar maanden ziek thuis zitten.

De broer van de moeder, Emily's oom, heeft aan Rijnmond zijn verhaal gedaan over het incident. Hij was op dat moment ook aanwezig in de woning. "Mijn zus gaf hem (de vader, red.) het kind, ze dacht dat hij met haar wilde spelen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie