FunX Rotterdam

Blijdorp vraagt publiek om steun na miljoenentekort door coronacrisis

foto: YouTube: Blijdorp
  1. Newschevron right
  2. Blijdorp vraagt publiek om steun na miljoenentekort door coronacrisis

Diergaarde Blijdorp roept mensen op om ze financieel te steunen. Door de coronacrisis heeft de Rotterdamse dierentuin een miljoenentekort en volgens de directeur kunnen ze dat niet meer alleen aan. Blijdorp is daarom de BLIJDORPERTS-actie begonnen. Ze vragen mensen om geld te doneren of om een abonnement te nemen. Ook gaan ze t-shirts uitbrengen met de campagnetekst.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Heel groot gat

Directeur Erik Zevenbergen vertelt RTV Rijnmond dat Blijdorp het heel moeilijk heeft: "We zetten alle zeilen bij, maar nu is het punt gekomen dat we het echt niet meer alleen aankunnen. We hebben een heel groot gat te dichten van miljoenen. Het kan niet anders of we moeten moeilijke keuzes gaan maken."

Capaciteit: 40%

Blijdorp moest de afgelopen maanden verplicht gesloten blijven voor publiek. De deuren zijn sinds 20 mei weer geopend, maar er mag maar maximaal 40% van de capaciteit van de diergaarde gebruikt worden. Dat betekent dus ook dat de komende maanden flink minder verdiend gaat worden.

Groet plannen

Blijdorp had hele grote plannen voor de periode tot aan 2030 met enorme restauraties. Dat blijft volgens directeur Zevenbergen het streven, maar daar is naast creativiteit volgens hem ook veel steun bij nodig. Toch blijft hij positief: "Diergaarde Blijdorp had een gezonde bedrijfsvoering en ik ga er vanuit dat we ook hier weer bovenop komen."

Ster advertentie
Ster advertentie