FunX Rotterdam

'Verwarde man' (32) overleden kort na aanhouding met taser

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 'Verwarde man' (32) overleden kort na aanhouding met taser

Een 32-jarige man is gisterenavond in Rotterdam overleden nadat hij kort daarvoor op de 's-Gravenweg werd gearresteerd door de politie. De man werd met een stroomstootwapen aangehouden en werd kort daarna onwel. De rijksrecherche voert op dit moment een onderzoek uit om te achterhalen of de taser (mede) heeft geleid tot de dood van de man.

Onder controle

De politie kreeg gisterenavond rond 23.15 uur een melding dat er 'een verwarde man' op een rijdend voertuig zou zijn gesprongen. De politie kwam snel ter plaatse, maar de man nam de benen. Na een korte achtervolging trok een van de politieagenten het stroomstootwapen om de onvoorspelbare man "onder controle te krijgen".

Overleden

Kort na de arrestatie werd de man onwel. De agenten en hulpdiensten probeerden hem nog te reanimeren, maar hij overleed tevergeefs vannacht in het ziekenhuis. Of de dood van de man direct te maken heeft met de stroomschok, is nog niet duidelijk. De rijksrecherche doet een toxicologisch onderzoek en verricht een sectie om dit uit te zoeken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Stroomstootwapens

De politie heeft sinds 2022 beschikking over de stroomstootwapens. Deze mogen niet zomaar ingezet worden, maar enkel worden gebruikt als wapenstokken of pepperspray niet werkt. Sinds 2022 zijn zeker drie mensen kort na hun aanhouding met een stroomstootwapen overleden. Ze werden allemaal kort na hun arrestatie onwel.

Ster advertentie
Ster advertentie