Sport

Trainer Thierry Henry knielt 8 minuten en 46 seconden bij wedstrijd

foto: Instagram @themicahdahl
  1. Newschevron right
  2. Trainer Thierry Henry knielt 8 minuten en 46 seconden bij wedstrijd

Bij de start van de wedstrijd Montreal Impact tegen New England Revolution bleef trainer Thierry Henry (42) precies 8 minuten en 46 seconden geknield zitten.

Black lives matter

Henry is voormalig topvoetballer van onder meer AS Monaco, Arsenal en FC Barcelona. Hij hield eerst ook zijn rechterarm met een gebalde vuist in de lucht en een zwart T-shirt met daarop de tekst 'Black Lives Matter'. De trainer keek af en toe op zijn horloge en gaf tussendoor aanwijzingen aan zijn spelers. Na precies 8 minuten en 46 seconden stond hij weer op. De tijd stond gelijk aan de tijd dat een politieagent in mei met z'n linkerknie in de nek van George Floyd bleef zitten. De voetballers uit de Amerikaanse competitie MLS maakten woensdagavond, voor de eerste wedstrijd op het toernooi MLS Is Back begon, ook een gezamenlijk statement tegen racisme.

verloren

Henry verloor met zijn Montreal Impact het duel met New England Revolution met 1-0, door een doelpunt kort na rust van de Argentijn Gustavo Bou.

GENOEG IS GENOEG

Elk verhaal over institutioneel racisme, etnisch profileren, politiegeweld of raciale ongelijkheid is er één te veel. Hoewel we het bij FunX zo graag anders zouden zien, is het nog steeds nodig om te zeggen: genoeg is genoeg! Andere verhalen over deze thema's lees je terug op FunX.nl/genoegisgenoeg.

Ster advertentie
Ster advertentie