Sport

Personal trainer Ihattaren: "Als je hem nu ziet, springen de tranen in je ogen"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Personal trainer Ihattaren: "Als je hem nu ziet, springen de tranen in je ogen"

Gerald Vanenburg, de oud-voetballer die Mohammed Ihattaren weer fit kreeg, heeft zich in het praatprogramma Rondo uitgebreid uitgelaten over de situatie rondom het talent. "Hij heeft dingen eromheen die hij belangrijker vindt", aldus de trainer.

'Constant prikkel zoeken'

Vanenburg, zelf ooit speler van Ajax, was bij de Amsterdamse club in dienst als techniektrainer toen hij Ihattaren tipte bij de clubleiding. "Ik zei: als we hem aan de gang krijgen, denk ik dat hij beter is dan de rest", zegt Vanenburg, die vervolgens met Ihattaren een-op-een met het teruggevallen talent ging trainen.

"Hij was te dik en als hij dan bij mij aankwam, liet ik foto’s van Ronaldo uit Brazilië zien en zei ik: zo zie jij er ook uit. Ik was constant bezig om de prikkel te zoeken." De methodes van Vanenburg leken te werken, aangezien Ihattaren zich in een paar maanden tijd terug knokte tot het eerste elftal van Ajax.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Tranen in je ogen'

Uiteindelijk ging het toch weer mis bij het talent en ontbrak hij op de trainingen van Ajax. Ihattaren zou te maken hebben gehad met bedreigingen vanuit het criminele circuit, waardoor het volgens veiligheidsexperts niet verantwoord zou zijn om hem op de club te laten komen. Even later ging een auto van Ihattaren in vlammen op. Niet veel later besloot Ajax om Ihattaren te laten gaan.

"Hij is een geweldige speler. Als je hem dan nu ziet, springen de tranen in je ogen", zegt Vanenburg over de huidige situatie. "Bij mij was hij ook wel eens te laat. Hij heeft dingen eromheen die hij belangrijker vindt. 'Ik kom zo, ik ben daar', en dan zat hij ergens anders."

'We kappen ermee'

In september kreeg Ihattaren opnieuw een kans om weer fit te worden, maar dat was van korte duur. "Na een rondje rennen zag ik hem wandelen", vertelt Vanenburg. "Toen zei ik: 'Ik ga naar binnen toe, we kappen ermee'. Hoe hij reageerde? Hij stapte gewoon van het veld. Je hoopt dat hij weerstand biedt, maar dat kwam niet."

"Ik heb echt maar heel weinig spelers gezien met zijn talent. Dat doet heel veel pijn", vertelt een ontroerde Vanenburg, die het toch nog niet helemaal opgeeft met Ihattaren. "Omdat het een speler uit de buitencategorie is. En een geweldig persoon. Honderd procent. Als hij het wil? Ja, dan ga ik het zo weer doen. Maar hij moet ook een beetje bezeten raken om er alles uit te halen. Boos ben ik helemaal niet. Ook niet geweest. Ik vind het veel erger voor hemzelf dan voor mij."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie