Sport

Lewis Hamilton is nog lang niet van plan om te stoppen met racen

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Lewis Hamilton is nog lang niet van plan om te stoppen met racen

Formule 1-coureur Lewis Hamilton wil nog lang niet stoppen met racen. De zevenvoudig wereldkampioen gaat de komende maanden met het Formule 1-team van Mercedes, waar hij tot eind volgend jaar nog een contract heeft, in onderhandeling over een nieuw contract. In een interview met Vanity Fair en Motorsport.com vertelt de coureur meer over zijn passie voor het racen en Mercedes.

Zeven wereldtitels

Hamilton is met maar liefst 7 wereldtitels en 103 Grand Prix-zeges de meest succesvolle coureur aller tijden, maar vorig jaar onderbrak Max Verstappen deze winning streak. Verstappen bleef Hamilton in de slotrace in Abu Dhabi voor en eindigde zo bovenaan in het WK-klassement. Heel even leek het of Hamilton er na deze nederlaag mee zou stoppen, maar niks lijkt minder waar. "Ik ben nog steeds op een missie”, zo vertelt Hamilton aan Vanity Fair. "Ik houd nog steeds van autorijden, ik word er nog steeds door uitgedaagd. Dus ik heb niet echt het gevoel dat ik die strijd snel op moet geven."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Missie

Welke missie Hamilton dan nog heeft voor hij over stoppen wil nadenken? "Ik wil een achtste wereldtitel bemachtigen. Omdat geen enkele coureur dat ooit heeft gepresteerd, wil ik dat proberen." Hamilton is op dit moment samen met Michael Schumacher recordhouder met zeven wereldtitels. "Voor mij zal het voelen alsof het mijn eerste wereldtitel is, want zo benader ik het." Dit jaar zit de achtste wereldtitel voor Hamilton er niet meer in. Verstappen heeft 112 punten meer dan Hamilton, die op dit moment op de zesde plaats in het klassement staat, en heeft daarmee de wereldtitel voor de tweede keer te pakken.

Toekomst bij Mercedes

Hamilton is er zeker van dat hij door wil gaan tot hij de achtste wereldtitel in zak heeft, maar hij is er net zo zeker van dat hij dit samen met Mercedes wil doen. Zo vertelt hij in een interview met Motorsport.com dat ze de komende maanden om tafel zullen gaan om een nieuwe deal te bespreken.

"Mijn doel is om bij Mercedes te blijven. Sinds ik dertien jaar oud ben, ben ik al aan dit mooie bedrijf verbonden. Dit is mijn familie: Mercedes-Benz is mijn familie. Ze hebben me door dik en dun gesteund. Ze zijn me blijven steunen toen ik van school gestuurd werd, ze steunden mij bij alles wat er in 2020 gebeurde. Ze zijn achter me blijven staan toen ik fouten maakte, door shit die in de media verscheen. Ze zijn me altijd blijven steunen. Ik geloof in dit merk, ik geloof in de mensen die deze organisatie vormen. Ik wil voor hen de beste teamgenoot zijn, ik denk dat we dit merk nog verder kunnen verbeteren. Nog toegankelijker, nog sterker dan het nu al is. Ik denk dat ik daar een belangrijke rol in kan spelen.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie