Sport

Cristiano Ronaldo moet boete betalen voor wegslaan telefoon van jonge fan

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Cristiano Ronaldo moet boete betalen voor wegslaan telefoon van jonge fan

Cristiano Ronaldo heeft een boete gekregen van 50.000 pond (zo'n 57.000 euro) voor het wegslaan van de telefoon van een jonge Everton-fan. Dat heeft de Engelse voetbalbond bepaald. Daarnaast is hij geschorst voor twee wedstrijden in de Engelse competitie.

Frustraties

Het voorval vond begin april plaats. Ronaldo was teleurgesteld nadat zijn toenmalige club Manchester United bij Everton verloor met 1-0. Uit frustratie sloeg hij de telefoon uit de handen van een jonge Everton-supporter. Pas in september maakte de Engelse voetbalbond bekend dat de Portugees werd aangeklaagd vanwege zijn wangedrag.

"Voorbeeld voor de jeugd blijven"

De politie van Liverpool deed eerder al onderzoek naar het incident. Toen kreeg Ronaldo alleen een waarschuwing. De 37-jarige international verontschuldigde zich vervolgens publiekelijk. "Het is nooit makkelijk om op moeilijke momenten met emoties om te gaan. Desondanks moeten we altijd respectvol, geduldig en een voorbeeld voor de jeugd blijven."

Last van schorsing?

Het is nog maar de vraag of Ronaldo daadwerkelijk last zal hebben van de schorsing voor twee wedstrijden in de Engelse competitie. De vedette is momenteel clubloos sinds zijn vertrek bij Manchester United. Het is onduidelijk of hij hierna weer aan de slag gaat bij een club in de Premier League.

Vertrek bij Manchester United

Afgelopen dinsdag maakte Manchester United bekend dat Cristiano Ronaldo per direct is vertrokken bij de Engelse club. Beide partijen hebben in samenspraak besloten om uit elkaar te gaan. "De club bedankt hem voor zijn immense bijdrage gedurende twee periodes bij Old Trafford", schrijft Manchester United op haar website. Hij scoorde 145 goals in 346 wedstrijden en we wensen hem en zijn familie het beste voor de toekomst."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie