Sport

Lange schorsing dreigt voor Virgil van Dijk nadat hij tekeergaat tegen scheidsrechter

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Lange schorsing dreigt voor Virgil van Dijk nadat hij tekeergaat tegen scheidsrechter

Virgil van Dijk kijkt mogelijk tegen een lange schorsing aan in de Premier League na zijn woede-uitbarsting tegen de scheidsrechter in het duel van afgelopen zondag met Newcastle United. De verdediger van Liverpool heeft zich volgens de Engelse voetbalbond FA schuldig gemaakt aan ongepast gedrag jegens de arbiter nadat hij van het veld werd gestuurd.

'F***ing grap'

Van Dijk kreeg afgelopen zondag in de eerste helft van de wedstrijd een rode kaart voor een overtreding op Newcastle United-spits Alexander Isak. Verbaasd over de rode kaart ging de Liverpool-aanvoerder tekeer tegen scheidsrechter John Brooks. Zo zou hij de beslissing onder andere 'een f***ing grap' hebben genoemd en vierde official Craig Pawson hebben beledigd.

Dat komt Van Dijk mogelijk duur te staan, want volgens de FA is het handelen van de voetballer in strijd met de geldende regels in de Premier Leaugue, wat hem een langere straf oplevert. "Er wordt beweerd dat de verdediger ongepast heeft gehandeld en/of beledigende woorden heeft gebruikt tegen een official nadat hij in de 29e minuut van het veld werd gestuurd", schrijft de voetbalbond in een statement. De FA geeft Van Dijk tot 1 september om te reageren op de aanklacht tegen hem.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eerste rode kaart

Het was zondag de eerste keer dat Van Dijk een rode kaart kreeg sinds hij in 2018 bij de club kwam. Voor de thuiswedstrijd tegen Aston Villa op 3 september is hij sowieso geschorst. De Oranje-international werd voor het laatst op 31 december 2016 van het veld gestuurd toen hij nog bij Southampton speelde.

Ongeslagen

Ondanks dat Liverpool met tien man verder moest, wisten The Reds met 2-1 te winnen na twee doelpunten van Darwin Núñez. Daarmee is de Engelse club vooralsnog ongeslagen in het nieuwe Premier League-seizoen. Liverpool staat momenteel vierde achter Manchester City, West Ham United en Tottenham Hotspur.

Ster advertentie
Ster advertentie