Sport

Fortuna Sittard stunt met komst voormalig Turks international Burak Yilmaz

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Fortuna Sittard stunt met komst voormalig Turks international Burak Yilmaz

Eredivisieclub Fortuna Sittard heeft voor een megastunt gezorgd door voormalig Turks international Burak Yilmaz in te lijven. De 36-jarige spits tekent een contract voor maar liefst vijf jaar, waarvan twee seizoenen als speler. Dat meldt Fortuna op de eigen website.

Complete plaatje

Na de twee seizoenen als speler zal Yilmaz starten met het trainerstraject. Op de clubwebsite laat Yilmaz weten opgetogen te zijn met zijn nieuwe uitdaging. "Ik kijk enorm uit naar mijn tijd bij Fortuna Sittard. Voor mij was het complete plaatje enorm belangrijk, iets wat ze mij in Sittard kunnen en willen bieden", zegt Yilmaz. "Maar eerst gaat de focus op mijn periode als speler bij de club. De club is ambitieus en ik wil de komende seizoenen met mijn ervaring daarin een bijdrage leveren."

Ook technisch manager Sjoerd Ars is blij dat Fortuna een speler van Yilmaz' kaliber heeft aangetrokken en vertrouwt op een succesvolle periode voor de voetballer en de Limburgse club. "Burak is ondanks zijn leeftijd nog enorm fit en gretig. We zijn er ook van overtuigd dat hij met zijn ervaring van meerwaarde gaat zijn voor ons, zowel op als buiten het veld.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Carrière

Yilmaz was lange tijd captain van het Turkse elftal en scoorde vorig jaar nog een hattrick tegen het Nederlands elftal in een door Turkije met 4-2 gewonnen WK-kwalificatieduel. Nadat Turkije in maart door Portugal uitgeschakeld werd in een play-off wedstrijd om een WK-ticket, besloot Yilmaz te stoppen als international.

In 2021 had hij een groot aandeel in de landstitel van het Franse Lille met 16 goals en 5 assists. Ook speelde hij in het verleden onder meer voor Beşiktaş, Trabzonspor, Antalyaspor en Galatasaray.

Ster advertentie
Ster advertentie