Sport

Duits mannenelftal draagt vrouwentenue tijdens wedstrijd tegen Engeland

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Duits mannenelftal draagt vrouwentenue tijdens wedstrijd tegen Engeland

Het nationale voetbalteam van Duitsland speelt dinsdagavond in bijzondere outfits tegen Engeland. Die Mannschaft treedt namelijk aan in tenues die normaal gesproken voor hun vrouwelijke collega's zijn. De Duitsers willen op die manier aandacht vragen voor het EK vrouwenvoetbal van 2022.

Aandacht voor EK

De Duitse international Sara Doorsoun is blij met de actie van het Duitse mannenelftal. "Het is echt een coole zaak. Ik ben benieuwd of het de mannen beter staat dan ons", grapte ze volgens Voetbal International.

Met het dragen van de tenues wil de Duitse voetbalbond het komende EK-voetbal voor vrouwen extra onder de aandacht brengen. De ploeg van trainer Hansi Flick steunt met de actie ook de vrouwelijke collega's op weg naar het eindtoernooi in Engeland van komende zomer.

'Allemaal één'

"Het is een kleine groet van ons mannenteam aan ons allen. We steunen dit. Het laat ook zien dat we in het voetbal allemaal één zijn", zei woordvoerder Annette Seitz namens de Duitse vrouwen. Zij speelden afgelopen zomer tegen Chili overigens in het zwarte tenue van het mannenelftal om de nationale ploeg te steunen op weg naar het EK.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie