Sport

Mascotte Almere City lijmt zichzelf vast aan tafel uit protest tegen achterstand

foto: Instagram: @voetbalinternational.nl
  1. Newschevron right
  2. Mascotte Almere City lijmt zichzelf vast aan tafel uit protest tegen achterstand

Ally de Aap, de mascotte van voetbalclub Almere City, heeft afgelopen vrijdag op duidelijke wijze zijn onvrede geuit over het slechte spel van zijn ploeg tegen Heracles Almelo. De mascotte lijmde zich vast aan een tafel uit protest tegen de 0-2 achterstand die op het scorebord stond.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vastgelijmd uit protest

Er was in het Yanmar stadion veel ontevredenheid tijdens de rust, toen de thuisploeg tegen de achterstand aankeek. Ally de Aap kwam in actie en sleepte een tafel het veld op. Hij smeerde de tafel in met een flinke bak lijm, voordat hij er met zijn billen op ging zitten en zich er ook van verzekerde dat zijn voeten en armen zouden blijven plakken.

De actie, die een knipoog was naar het protest van een klimaatactivist die zich deze week in het programma Jinek vastlijmde aan de talkshowtafel, werd gelukkig vrij snel opgemerkt door de stewards in het stadion. Die zorgden ervoor dat Ally de Aap op tijd plaats maakte door hem met tafel en al van het veld te tillen.

Uiteindelijk gewonnen

De actie van de mascotte is voor de supporters van Almere City wellicht iets om te onthouden. De thuisploeg kwam na de rust namelijk het veld op en boog de 0-2 achterstand om in een 3-2 voorsprong. Ondanks dat de daadwerkelijke impact van Ally's actie op het eindresultaat lastig aan te tonen is, lijkt hij zelf in ieder geval blij te zijn met de reactie van zijn ploeg en de uiteindelijke winst.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie