STER Advertentie
STER Advertentie

Moeder speelt commentator voor blinde zoon in voetbalstadion

Dinsdag 29 januari 2019 - 13:35 uur

|

Door:

Burç

Silvia Grecco en haar zoon Nickollas zijn ultrafans van de Braziliaanse voetbalclub Palmeiras. Het enige jammere is dat haar twaalfjarige zoon de wedstrijden van de Braziliaanse kampioen niet kan zien, omdat hij blind is. Hij weet dus niet wat er op het veld gebeurt, maar daar heeft zijn moeder een oplossing voor gevonden. Silvia voorziet haar blinde en autistische zoon tijdens wedstrijden in het stadion van commentaar.

Emotioneel commentator

In een interview met AP vertelt de moeder dat ze alles gedetailleerd omschrijft aan haar zoon. Van de haarkleur van zijn voetbalhelden tot de lengte van hun mouwen. "Ik geef emotioneel commentaar. Ik ben geen professionele commentator, maar ik vertel hem alles wat ik zie en voel. Zelfs wanneer je zou moeten schelden tegen de scheidsrechter."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Emotioneel commentator

Tijdens een wedstrijd van Palmeiras tegen Botafago kwam ze precies in beeld op televisie terwijl ze haar zoon vertelde over de gebeurtenissen op het veld. Sindsdien is ze in meerdere televisieprogramma's te gast geweest met Nickollas.

Langs bij Palmeiras

Silvia en Nickollas mochten nadat hun verhaal viral ging niet alleen langskomen bij tv-shows, maar ook bij hun club Palmeiras. De moeder en zoon hebben de kampioensteam inmiddels ontmoet en Nickollas heeft zelfs geknuffeld met de legendarische Braziliaanse trainer Felipe Scolari.

Neymar

Het grappige aan dit verhaal is dat de vader en zus van Nickollas supporter zijn van een andere Braziliaanse voetbalclub. Voor de tiener bestaat er echter maar één club en na een ontmoeting met zijn grote idool Neymar gaat dat waarschijnlijk niet meer veranderen. In dat gesprek zou de Braziliaanse sterspeler van Paris Saint Germain volgens de moeder van Nickollas gezegd hebben dat hij ook fan is van Palmeiras.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Zo reageert DJ Wef als guy haar on air op een date vraagt

  • 66-jarige ambtenaar die geobsedeerd is door Tupac verliest baan

  • Snelle dropt 'Reünie' met indrukwekkende video over pestverleden

  • Makers 'Get Out' droppen spannende trailer 'Don't Let Go'

  • Italië steeds strenger: deze toeristen kregen €1000 boete

  • Vanaf 1 augustus krijg je 150 euro boete voor dragen van boerka

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.sport.40743-moeder-speelt-commentator-voor-blinde-zoon-in-voetbalstadion"}