Sport

Quincy Promes ontvangt geen salaris meer van Spartak Moskou

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Quincy Promes ontvangt geen salaris meer van Spartak Moskou

Quincy Promes hoeft voorlopig niet op salaris te rekenen van zijn club Spartak Moskou. Dat heeft Oleg Malyshev, algemeen directeur van de club, gezegd tegen het Russische persbureau TASS.

Geen salaris

Malyshev liet weten dat Spartak Moskou niet blij is dat Promes "door omstandigheden" niet bij het team kan zijn. In het contract van de 32-jarige aanvaller staat echter dat hij geen salaris ontvangt als hij niet bij de ploeg is. In een interview met het Russische sporttijdschrift Sport-Express laat Malyshev ook weten niet inhoudelijk op de situatie van Promes in te willen gaan. "Op dit moment is er een afspraak met de advocaten die met Quincy werken dat we geen commentaar geven op de volgorde van gebeurtenissen en niet op details ingaan."

Contact met Promes

De directeur van Spartak Moskou vertelt dat hij ook contact heeft gehad met Promes. De profvoetballer is naar verluidt boos over de situatie waarin hij zich nu bevindt. "We hopen echt dat we hem de kans kunnen geven dat hij weer bij ons komt trainen en hij weer in vorm komt."

Veroordeling Promes

Promes werd in februari in Nederland veroordeeld tot zes jaar cel vanwege het smokkelen van twee partijen cocaïne. Daarnaast werd hij vorig jaar al veroordeeld voor het neersteken van zijn neef tijdens een familiefeest in Abcoude. Daarvoor kreeg hij van de rechtbank een celstraf van anderhalf jaar opgelegd.

De voetballer kon de afgelopen tijd echter 'zorgeloos' blijven voetballen voor Spartak Moskou. De veroordelingen moet Promes namelijk pas uitzitten als hij terugkeert naar Nederland. Echter heeft Nederland geen uitleveringsverdrag met Rusland. Met de Verenigde Arabische Emiraten heeft Nederland sinds 2021 wél een uitleveringsverdrag. Daarin is afgesproken dat beide landen personen uitleveren "die worden gezocht met het oog op strafvervolging".

Ster advertentie
Ster advertentie