Sport

Lionel Messi bereikt akkoord met Paris Saint-Germain

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Lionel Messi bereikt akkoord met Paris Saint-Germain

De transfer van Lionel Messi naar Paris Saint-Germain is zo goed als beklonken. Verschillende media melden vandaag dat de 34-jarige Argentijn een akkoord heeft bereikt met de Franse club.

Messi arriveert vandaag in Parijs

Messi zal binnen een aantal uren arriveren in Parijs om een medische keuring te doorlopen. Als dat geen problemen oplevert, zet hij vandaag nog zijn handtekening onder een tweejarig contract met een optie voor nog een seizoen. Volgens journalist en transferexpert Fabrizio Romano gaat de Argentijn 35 miljoen euro per jaar verdienen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Laatste details

Messi werd door PSG-fans maandag al in Parijs verwacht. Honderden supporters stonden hem op te wachten op het vliegveld, maar hij liet zijn gezicht voorlopig nog niet zien. Dat zou te maken hebben met een paar details in het contract die nog geregeld moesten worden, zoals de portretrechten van de superster. Nu zou er sprake zijn van een akkoord, waardoor Messi vandaag nog in het vliegtuig stapt.

Afscheid van Barcelona

Afgelopen zondag nam Messi tijdens een emotionele persconferentie afscheid van FC Barcelona, waar hij vanaf zijn dertiende speelde. "Ik was ervan overtuigd dat ik bij Barça zou blijven", zei hij toen. Het is de club niet gelukt om het aflopende contract van de Argentijn te verlengen vanwege de strenge regelgeving die de Spaanse competitie hanteert. FC Barcelona gaat namelijk gebukt onder een enorme schuldenlast.

Ster advertentie
Ster advertentie