Sport

Advocaten FC Barcelona proberen overgang Messi naar PSG te blokkeren

  1. Newschevron right
  2. Advocaten FC Barcelona proberen overgang Messi naar PSG te blokkeren

Een groep advocaten van FC Barcelona heeft een klacht ingediend bij het Europese Hof van Beroep in een poging om de transfer van Lionel Messi naar Paris Saint-Germain (PSG) te blokkeren. Dat bevestigde een van de advocaten gisteren op Twitter, enkele uren na het emotionele afscheid van Messi.

Financiële problemen

Op een persconferentie kondigde de 34-jarige Messi aan dat hij Barcelona deze zomer zou gaan verlaten. Door de penibele financiële situatie bij FC Barcelona kan de club zijn salaris niet meer betalen, ook niet als hij 50% zou inleveren.

Al snel volgden de geruchten dat Parijs Messi's nieuwe bestemming zou worden. Nu beweert Barcelona's juridische team dat PSG de zesvoudig Gouden Bal-winnaar niet kan contracteren vanwege hun eigen financiële problemen.

Verklaring

Advocaat Juan Branco heeft de klacht bevestigd en twitterde de volgende verklaring:

"Namens de partners van FC Barcelona heeft mijn kantoor een klacht ingediend bij de Europese Commissie en een voorlopige schorsing geëist bij de burgerlijke en administratieve rechtbanken in Frankrijk om te voorkomen dat Paris-Saint Germain Lionel Messi kan contracteren", begint hij.

"De verhoudingen van PSG op het gebied van 'Financial Fair Play' zijn slechter dan die van FC Barcelona. In 2019-2020 was de salaris-inkomensratio van PSG 99%, terwijl die van Barcelona 54% was. Inmiddels is het verschil nog groter geworden."

"Het is ondenkbaar dat de 'Financial Fair Play' dient om de driften van de voetbal-business, de instrumentalisering van het voetbal door soevereine machten, en de vervorming van de competities te verergeren."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie