Sport

Henk Fraser weg bij FC Utrecht nadat hij speler bij de keel greep

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Henk Fraser weg bij FC Utrecht nadat hij speler bij de keel greep

Henk Fraser is per direct vertrokken bij FC Utrecht. Dat heeft de hoofdtrainer bekendgemaakt via de website van de club. Fraser heeft aan de directie van FC Utrecht laten weten zijn functie neer te leggen nadat hij afgelopen zaterdag op de training grensoverschrijdend gedrag vertoonde.

Bij de keel gegrepen

De 56-jarige hoofdtrainer zou tijdens de training boos geworden zijn op aanvaller Amin Younes en hem bij de keel hebben gegrepen, zo meldt het AD. Enkele dagen later tijdens een trainingskamp in Spanje zouden de spanningen wederom hoog zijn opgelopen, waarop Fraser en FC Utrecht na overleg hebben besloten zijn contract te ontbinden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Het past niet bij mij"

In een verklaring zegt Fraser dat het hem nooit eerder is overkomen dat hij zo uit zijn slof schoot. "Het past niet bij mij en het past niet bij de club. Ik heb de club hiermee beschadigd en dat doet velen, en ook mij pijn", aldus de hoofdtrainer. "Daarom heb ik de keuze gemaakt om op te stappen als hoofdtrainer van FC Utrecht. Ik herken mezelf niet in mijn handelen en wil mijn excuses aanbieden aan alle betrokken."

'Normen en waarden'

Thijs van Es, algemeen directeur bij FC Utrecht, erkent dat Fraser over de schreef ging. "Bij FC Utrecht gelden, zoals bij elk bedrijf en zoals in de gehele maatschappij, bepaalde normen en waarden. Soms, in het heetst van de sportieve strijd, worden de randen daarvan opgezocht", legt Van Es uit. "In dit geval is door Henk gedrag vertoond dat over de grens van het geoorloofde gaat, waarover we het direct eens waren, waardoor hij deze beslissing heeft gemaakt."

Ster advertentie
Ster advertentie