Sport

Ajax houdt huldiging vrouwenteam tegen vanwege slechte prestaties mannen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ajax houdt huldiging vrouwenteam tegen vanwege slechte prestaties mannen

Het vrouwenteam van Ajax wordt maandag niet gehuldigd op het Leidseplein. Burgemeester Femke Halsema had het aanbod gedaan vanwege het behalen van de landstitel en Ajax ging in eerste instantie akkoord, maar ziet nu toch af van een huldiging.

Woordvoerder Ajax

Ajax laat via een woordvoerder aan NU.nl waarom zij ervoor hebben gekozen de huldiging af te blazen. "Wij staan niet achter het moment en locatie van de aangeboden huldiging." Volgens de woordvoerder is het momentum voor een huldiging voorbij, aangezien de titel al op 7 mei binnen werd gesleept. Daarnaast bestaat bij de club het vermoeden dat de opkomst zal tegenvallen, "wat niet goed is voor de beeldvorming van het vrouwenvoetbal".

Ook de tegenvallende prestaties van het mannenteam spelen volgens de woordvoerder een rol. "Ook het gebrek aan vreugdestemming bij en rondom Ajax in het algemeen, in verband met de prestaties van Ajax 1 dit seizoen, spelen hierin een rol."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reactie gemeente

De gemeente Amsterdam baalt van het besluit van Ajax. "Zonder medewerking van de club zien de burgemeester en de wethouder helaas geen mogelijkheid om nog dit seizoen een geslaagde huldiging te organiseren", laten zij weten in een persbericht.

Ajax vrouwen

Voor Ajax Vrouwen is het de derde titel uit de clubhistorie, na de eerdere kampioenschappen van 2017 en 2018. De geplande huldiging van dit seizoen, zou de eerste huldiging worden het vrouwenteam van Ajax.

Ster advertentie
Ster advertentie