Sport

Volledige bestuursraad Ajax treedt af wegens gebrek aan vertrouwen

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Volledige bestuursraad Ajax treedt af wegens gebrek aan vertrouwen

De volledige bestuursraad van Ajax stapt uiterlijk 1 september op. Voorzitter Frank Eijken liet gisteren bij de Algemene Ledenvergadering weten dat zowel hij als Wendy Nagel, Sander Mallie en Marc Stuut geen vertrouwen meer voelen van de leden van de club.

Grootaandeelhouder

De bestuursraad vertegenwoordigt de leden van Ajax tijdens aandeelhoudersvergaderingen. Als grootaandeelhouder heeft de bestuursraad met 73 procent van de aandelen een beslissende stem. De voorzitter van het voormalige bestuur roept de ereleden op om zelf een nieuw bestuur te formeren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ajax-DNA

Er ontstond kort geleden al een discussie over het bestuur toen bekend werd dat ze van plan waren de raad van commissarissen te belonen. Aanvankelijk was het plan om voorzitter Pier Eringa van de rvc en technisch commissaris Jan van Halst jaarlijks 50.000 euro te betalen. Annette Mosman, Cees van Oevelen en Georgette Schlick zouden 35.000 euro ontvangen.

Het voorstel viel niet goed bij zowel mensen binnen Ajax als mensen van buitenaf. Zo zorgde het voor interne vertrekken en oud-spelers als Sjaak Swart en Keje Molenaar stuurden al een brief naar Ajax om deze beloning tegen te gaan. In de brief werd ook meteen gepleit voor een grotere aanwezigheid van Ajax-DNA in het bestuur.

Meer problemen

Ajax heeft een zeer wisselvallig seizoen achter de rug. De Amsterdammers werden vroeg uitgeschakeld in zowel de Champions League als de Europa League, terwijl PSV hen in de finale van de KNVB-beker versloeg. Het team van John Heitinga staat momenteel op de derde plaats in de Eredivisie met nog één speelronde te gaan.

En dat zijn niet de enige tegenslagen. De club heeft de laatste tijd wel met meer problemen te kampen. Op dit moment staat de positie van directeur Edwin van der Sar onder druk. Ook is het nog onduidelijk wie komend seizoen de hoofdtrainer zal worden

Ster advertentie
Ster advertentie