Sport

Italiaanse voetballegende Roberto Baggio (57) thuis overvallen tijdens Italië-Spanje

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Italiaanse voetballegende Roberto Baggio (57) thuis overvallen tijdens Italië-Spanje

De meesten kennen Roberto Baggio als een legendarische voetballer die vaak belangrijk was voor het Italiaanse elftal. Zo haalde hij met Italië de WK-finale in 1994, die verloren ging tegen Brazilië. Het is niet gek dat Baggio de wedstrijden van 'zijn' Italië op de voet volgt. Echter, was zijn laatste ervaring op zijn zachtst gezegd niet een hele fijne. De oud-voetballer werd namelijk in zijn huis overvallen tijdens de EK-wedstrijd Italië-Spanje.

Overval

Tijdens de door Italië met 1-0 verloren wedstrijd tegen Spanje, werd Roberto Baggio in zijn huis overmeesterd door vijf gemaskerde mannen. Hij werd door een van zijn overvallers geslagen met een pistool en liep daarbij een wond op. Daarna werden Baggio en zijn vrouw opgesloten in een kamer. De overvallers sloegen hun slag en namen geld, horloges en sieraden mee uit de woning van de oud-Juventus-speler.

Statement Baggio

Roberto Baggio kwam na de huisoverval met een officieel statement. "In een dergelijke situatie kan er van alles gebeuren, maar gelukkig heeft het geweld alleen geleid tot enkele hechtingen, blauwe plekken en veel angst", aldus Baggio. Ook zegt de oud-aanvaller dat hij en zijn vrouw over hun angst heen moeten zullen komen. De overvallers zijn op dit moment nog voortvluchtig.

Ster advertentie
Ster advertentie