Sport

Turkije verliest ook tweede groepswedstrijd tegen Wales

1. Newschevron right
  2. Turkije verliest ook tweede groepswedstrijd tegen Wales

Turkije heeft woensdagavond de groepswedstrijd tegen Wales met 2-0 verloren. Hoewel Turkije en Wales een kansrijke wedstrijd speelden, ging Wales ervandoor met de winst. Het is de tweede wedstrijd waarin het Turks elftal geen doelpunten wist te maken. De nederlaag betekent dat Turkije vrijwel geen kans meer maakt om door te gaan naar de achtste finales van het EK 2021.

Het gouden duo Bale en Ramsey

In de beginfase van de wedstrijd maakte Wales het Turkije al moeilijk. Het gouden duo Gareth Bale en Aaron Ramsey kwamen meermaals dichtbij het doel. Laatstgenoemde loste het eerste schot op het doel van Turkije en scoorde bijna, maar doelman Çakir hield de bal net op tijd tegen. Aan de kant van het Turkse elftal was het vooral Burak Yilmaz die de meeste kansen creëerde, maar tot scoren kwamen het nooit. Wales kreeg gedurende de eerste helft de beste kansen en net voor rust was het dan ook raak. De voorzet van Bale was perfect voor Ramsey om de eerste treffer te maken.

Beslissende treffer

In de tweede helft zette Turkije veel meer druk op Wales en creëerde Yilmaz wederom de meeste kansen. In de 60e minuut kreeg Wales een strafschop na een overtreding van Çelik op Bale. De sterspeler schoot echter ruim over het doel heen en ook in de rebound schoot hij nogmaals mis. Tot aan het einde van de wedstrijd bleef Wales de wedstrijd domineren, maar in de slotfase liepen de frustraties hoog op bij Yilmaz. Hij kreeg het namelijk aan de stok met een verdediger van Wales, waarna meer spelers zich ermee gingen bemoeien. Uiteindelijk vielen er vier gele kaarten. Een paar minuten later maakte Connor Roberts de beslissende treffer en stelde Wales de overwinning zeker.

Mogelijk uitgeschakeld

De tweede nederlaag van Turkije betekent dat de ploeg vrijwel geen kans meer maakt om door te gaan naar de volgende ronde van het EK. Turkije heeft nu nog nul punten en kan nu nog maximaal drie punten verdienen als het wint van Zwitserland. Dat is echter niet genoeg om op de eerste of tweede plaats te komen in groep A. Wel kunnen ze doorgaan naar de achtste finales als ze bij de vier ploegen met het hoogste doelsaldo horen die op de derde plaats staan.