Sport

AZ deelt 43 stadionverboden uit aan rellende fans

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. AZ deelt 43 stadionverboden uit aan rellende fans

AZ heeft in totaal 43 stadionverboden uitgedeeld aan fans die zich vorige week misdroegen na de wedstrijd tegen het Engelse West Ham United. Daarnaast blijven 5 andere fans langer vastzitten.

43 stadionverboden, 5 verdachten langer vast

Nadat een groep AZ-supporters zich misdroeg tijdens de wedstrijd tegen West Ham United, heeft de politie actie ondernomen. Er zijn 43 fans die betrokken waren bij de rellen, bestraft met een stadionverbod.

Daarnaast loopt er nog een strafrechtelijk onderzoek naar de rellende supporters. In totaal zijn 14 AZ-supporters aangehouden, 12 van hen zitten nog vast. Onder hen blijven 5 verdachten 14 dagen langer vastzitten.

Rellen

De ellende begon na het laatste fluitsignaal, toen AZ door West Ham werd uitgeschakeld in de halve finale van de Conference League. Tientallen AZ-fans zochten de confrontatie met de aanhang van West Ham en familie en vrienden van West Ham-spelers op de hoofdtribune, die aan het juichen waren na de 0-1-overwinning. Tijdens de wedstrijd in Engeland was het een week eerder ook al onrustig. Toen werden AZ-fans aangevallen door West Ham-fans nadat de AZ-fans juichten voor een doelpunt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie