Up 2 Date

Verdachten van rellen bij AZ - West Ham melden zich na uitzending Opsporing Verzocht

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Verdachten van rellen bij AZ - West Ham melden zich na uitzending Opsporing Verzocht

Gisteravond waren er tien rellende AZ-supporters te zien in het programma Opsporing Verzocht. Van hen hebben vier zich na de uitzending bij de politie gemeld. Ze zijn allemaal gearresteerd.

Opsporing Verzocht

Na de uitzending van Opsporing Verzocht heeft de politie meer dan dertig tips ontvangen. Deze tips variëren van mensen die een verdachte hebben herkend tot mensen die extra camerabeelden hebben aangeleverd. In de uitzending werden foto's getoond van tien personen die worden verdacht van het plegen van geweld en/of mishandeling in het openbaar. Een van de personen werd onherkenbaar gemaakt omdat hij mogelijk minderjarig is. Als deze persoon zich niet binnen een week meldt, zal hij toch herkenbaar worden getoond, aldus de politie.

Er zijn in totaal elf mensen gearresteerd in deze zaak, waarvan één persoon niet langer verdacht wordt. De verdachten zijn allemaal tussen de 30 en 50 jaar oud en komen uit Alkmaar en omgeving. Momenteel zitten er negen mensen vast.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rellen

Na de wedstrijd tussen AZ en West Ham United in de Conference League ontstonden er vorige week rellen in het stadion. Hooligans van AZ bestormden de tribune waar de supporters van West Ham United zaten, nadat West Ham United de wedstrijd had gewonnen. Bij de wedstrijd in Engeland was het een week eerder ook al onrustig. Toen werden AZ-fans aangevallen door West Ham-fans nadat de AZ-fans juichten voor een doelpunt.

Ster advertentie
Ster advertentie