Sport

Naomi Osaka stopt voorlopig met tennissen vanwege aanhoudende depressies

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Naomi Osaka stopt voorlopig met tennissen vanwege aanhoudende depressies

Naomi Osaka speelde afgelopen vrijdag haar laatste tenniswedstrijd. De 23-jarige Japanse tennisspeelster stopt voorlopig met tennissen, omdat ze nog steeds kampt met mentale problemen. Dat maakte ze kort na haar nederlaag in de derde ronde van de US Open bekend tijdens een persconferentie.

Niet gelukkig

Osaka verloor afgelopen vrijdag in drie sets van de Canadese Leylah Fernandez. Kort na de wedstrijd verscheen ze op een persconferentie waar ze in tranen uitbarstte en bekendmaakte dat ze voorlopig stopt met tennissen. De ingetogen tennisser liet weten dat ze het plezier in het spel verloren heeft. "Als ik een wedstrijd win, ben ik niet gelukkig. Het voelt eerder als een opluchting", vertelt Osaka. "En als ik verlies voel ik me erg verdrietig. Dat is volgens mij niet normaal."

Ze liet vervolgens weten dat ze nog niet weet wanneer ze weer terugkeert naar de sport. Ook onthulde ze een week voor de US Open via sociale media dat ze het moeilijk vindt om aan de verwachtingen van anderen te voldoen. "Ik denk altijd dat ik niet goed genoeg ben. Ik geef alles wat ik heb. Sorry als dat niet genoeg is. Ik kan mezelf niet meer opzadelen met al die hoge verwachtingen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Depressief sinds 2018

Osaka zegt dat ze inmiddels drie jaar lang met depressies kampt. Naar eigen zeggen kreeg ze tijdens de US Open in 2018 al last van mentale problemen. Eerder dit jaar besloot ze zich bijvoorbeeld terug te trekken uit het belangrijke tennistoernooi Roland Garros om zich meer te focussen op haar mentale gezondheid. Ook besloot ze verplichte persconferenties te boycotten. Toen ze uiteindelijk wel op een persconferentie verscheen, barstte ze in tranen uit toen ze een lastige vraag kreeg van een journalist.

Hulp bij depressie

Heb jij last van een depressie of andere psychische problemen? Het is heel belangrijk om hierover te praten. Neem contact op met Mind Korrelatie. Zij zijn maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 21.00 bereikbaar via 0900-1450. Je kunt ook chatten, mailen of WhatsAppen voor advies en hulp via mindkorrelatie.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie