Sport

Naomi Osaka barst in tranen uit tijdens eerste persconferentie na boycot

foto: YouTubefoto: YouTube
  1. Newschevron right
  2. Naomi Osaka barst in tranen uit tijdens eerste persconferentie na boycot

Tennisster Naomi Osaka kreeg het tijdens de persconferentie voor aanvang van het tennistoernooi in Cincinnati even te kwaad. De nummer twee van de wereld verliet in tranen de persconferentie nadat een journalist haar een vraag stelde over haar persboycot.

Mentale problemen

Osaka worstelt al langere tijd met depressies en nam eind mei, tijdens het Grand Slam-toernooi Roland Garros, het moedige besluit om verplichte persconferenties te boycotten. In veel sporten is het namelijk verplicht om voor en na een wedstrijd de pers te woord te staan, maar Osaka vindt dat een sporter dit niet altijd hoeft te doen.

De Japanse begon haar eerste persconferentie in tijden openhartig door te vertellen dat zij zich schaamde na haar boycot en zelfs niet meer de deur uit durfde te gaan. Gelukkig kreeg zij op de Olympische Spelen enorm veel bijval van andere atleten die haar bedankten voor wat ze had gedaan.

Backlash

Desondanks kreeg de tennisster enorm veel kritiek op haar boycot, met name uit de media. Zelfs zo erg dat Osaka besloot zich terug te trekken van Roland Garros en ook Wimbledon aan haar voorbij liet gaan. Na een break van tennis was de pas 23-jarige op de Olympische Spelen wel weer van de partij. Als boegbeeld van de Japanse sport mocht zij zelfs de Olympische vlam ontsteken tijdens de openingsceremonie.

Agressieve toon

Ook tijdens haar eerste persconferentie na de boycot was het weer raak. Volgens New York Times-verslaggever Ben Rothenberg kreeg de tennisster tijdens de persconferentie die via Zoom werd gehouden opnieuw een moeilijke vraag te verwerken. Volgens Rothenberg stelde een lokale journalist op een nogal agressieve toon een vraag waarin werd gesuggereerd dat ze juist profiteert van haar bekendheid in de media.

De tennisster, die eerder liet weten haar prijzengeld van Cincinnati te doneren aan de slachtoffers van de aardbeving in Haïti, werd emotioneel en kon haar tranen niet bedwingen. Na een korte pauze besloot Osaka de persconferentie af te maken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie