Sport

Aanhoudingen na wedstrijd FC Groningen-FC Utrecht

foto: Foto ter illustratie/ANP
  1. Newschevron right
  2. Aanhoudingen na wedstrijd FC Groningen-FC Utrecht

Opnieuw is het misgegaan bij de wedstrijden in het betaald voetbal. Een aantal dagen na het 'aanstekerincident' bij de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax, was het vrijdagavond wederom onrustig rondom het stadion van FC Groningen. Na de wedstrijd tegen FC Utrecht werd de politie bekogeld met flessen. Verschillende mensen werden aangehouden.

Bekogeld met flessen

Tientallen supporters, vermoedelijk supporters van de thuisploeg, zijn staande gehouden, meldt de politie. De supporters werden ervan verdacht de confrontatie te willen zoeken met de aanhang van de tegenpartij. Daarbij liepen ze op de autoweg. Toen de politie de groep benaderde, vluchtten meerdere personen verschillende kanten op. Er zijn uiteindelijk 27 mensen staande gehouden en bekeurd voor het lopen op een autoweg. Agenten die de groep bekeurden werden door andere mensen uit de groep bekogeld met bierflesjes. De politie heeft uiteindelijk een confrontatie tussen beide supportersgroepen kunnen voorkomen.

Naast het incident dat plaatsvond na de wedstrijd, is er ook een man aangehouden wegens drugsbezit. Een andere man uit Groningen overtrad het omgevingsverbod dat hem was opgelegd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dit jaar dat supporters van Groningen agressief gedrag vertonen. Eerder werden agenten door supporters van de club bedreigd. Een aantal weken later ging het in het stadion van FC Groningen mis. Een jonge supporter mepte speler Jetro Willems op zijn hoofd. In de Keuken Kampioen Divisie liep het gisteren ook uit de hand. Helmond Sport-MVV werd tijdelijk gestaakt nadat er vanuit het uitvak vuurwerk op het veld werd gegooid. De KNVB besloot meteen een nieuwe regel in te stellen: voortaan worden wedstrijden meteen stilgelegd als er voorwerpen op het veld gegooid worden.

Incidenten

Het ongepaste gedrag van supporters is de afgelopen weken een discussiepunt. Jan Struijs van de Nederlandse Politie Vakbond liet eerder al weten dat een verbod op uitpubliek wat hem betreft aan de orde is als het nog vaker misgaat in de stadions. Na het incident rond Feyenoord-Ajax, waarbij speler Davy Klaassen een aansteker op zijn hoofd kreeg, stelde justitieminister Dilan Yesilfgöz dat ook thuispubliek wel eens geweerd kan gaan worden als de problemen niet snel worden aangepakt.

Ster advertentie
Ster advertentie