Sport

Rico Verhoeven moet titelgevecht uitstellen vanwege knieblessure

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Rico Verhoeven moet titelgevecht uitstellen vanwege knieblessure

Rico Verhoeven heeft het GLORY-titelgevecht tegen de Kroaat Antonio Plazibat moeten uitstellen vanwege een knieblessure. Het gevecht wordt vermoedelijk na de zomer gehouden in plaats van in het voorjaar.

Tegenvaller

Het titelgevecht tegen Plazitbat zou het eerste gevecht voor Verhoeven betekenen sinds oktober 2021, toen hij op spectaculaire wijze Jamal Ben Saddik versloeg. Daarom is de knieblessure van de zwaargewicht-kampioen een flinke tegenvaller.

Plazibat

Plazibat daagde Verhoeven op 19 november uit na een knock-out tegen Raul Catinas. Na het gevecht daagde hij Verhoeven uit: "Waar blijf je, Rico? Ik ga je vermoorden!", schreeuwde Plazibat na het gevecht. De Kroaat won zeven van zijn acht gevechten bij GLORY, waarvan zijn laatste vier gevechten vroegtijdig werden beëindigd door knockout of technische knockout.

Lang leek het erop dat Verhoeven tegen Alistair Overeem, die begin oktober van Badr Hari won, zou vechten voor de titel. Overeem testte na zijn zege echter positief op een verboden, niet-prestatiebevorderend middel en moet dus even pas op de plaats maken.

Ster advertentie
Ster advertentie