Naar homepage
Sport

Rico Verhoeven wint toernooi in Ahoy

bron: ANP KOEN VAN WEEL
  1. Newschevron right
  2. Rico Verhoeven wint toernooi in Ahoy

Rico Verhoeven heeft zaterdagavond het Glory-zwaargewichttoernooi
in Ahoy gewonnen. Hij versloeg na Hesdy Gerges ook Tarik Khabez die na één ronde afhaakte vanwege een handblessure.

Goed woordje

Er was veel te doen rondom Rico's gevecht tegen Hesdy. De twee hadden in 2019 een flinke woordenwisseling gehad tijdens een persconferentie. Toch had Rico een goed woordje voor zijn tegenstander over: "Hij zei dat ik echt de beste was", vertelde de wereldkampioen na afloop. "Ik vond het stoer van hem dat hij zo’n partij tegen mij 10 dagen van tevoren nog aanneemt. Dan heb je wel ballen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Herkansing

Tarik laat weten dat hij een herkansing wil in de toekomst. Hij geeft wel aan dat die herkansing nog even op zich laat wachten. "Ik moet maandag eerst weer naar school", laat Tarik weten. "Ik wil brandweerman worden. Dinsdag heb ik een examen over reanimeren. Ik heb die baan niet nodig voor het geld, maar ik wil iets terugdoen voor de maatschappij."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Prachtig toernooi

Dit is de twintigste opeenvolgende Glory-partij die Rico heeft gewonnen. In een interview vertelt hij: "Dit voelde goed. Het was een prachtig toernooi, dat voor mij begon tegen Hesdy. Dat was een goed maar lastig gevecht, want hij deed iets totaal anders. Daarna wist ik dat Tarik ook gekomen was om een goed gevecht af te leveren. Dat zorgde ervoor dat ik wat gemakkelijker de openingen kon vinden. Ik heb het erg naar mijn zin gehad."

Volgende generatie

Rico laat weten dat hij ook deze wedstrijd weer toevoegt aan zijn 'erfenis'. "Ik blijf het zeggen, ik wil de lat zo hoog mogelijk leggen voor de volgende generatie en ik wil dat zij zeggen: ik doe het net als Rico, maar dan nóg grootser", vertelt de kickbokskoning.

Ster advertentie
Ster advertentie