Naar homepage
Video

Kickbokser Imad Hadar: "Rico Verhoeven en Hesdy Gerges gaan voor vuurwerk zorgen"

bron: FunX
  1. Newschevron right
  2. Kickbokser Imad Hadar: "Rico Verhoeven en Hesdy Gerges gaan voor vuurwerk zorgen"

Het is bijna zover: zaterdagavond 30 januari 2021 zal tijdens Glory 77 eindelijk de persoonlijke ruzie tussen Rico Verhoeven en Hesdy Gerges worden uitgevochten. Ouassima ging langs bij kickboksers Imad Hadar, Luis Tavares en Denise Kielholtz om te vragen naar hun voorspellingen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Interessante partij

Kickbokser Imad laat aan Ouassima weten dat de wedstrijd een spektakel gaat worden. "Het zijn twee vechters die voor vuurwerk gaan." Kickbokser Luis noemt het 'een interessante partij'. "Rico is een vechter en je weet wat je van hem kan verwachten. Het grote vraagteken is Hesdy. Niemand weet hoe hij ervoor staat. Gezien de kans is Rico favoriet, maar je weet het niet. Er kan van alles gebeuren."

Motivatie

Imad vindt dat Rico heel consistent is tijdens gevechten. "Hij blijft doorgaan en op één tempo draaien. Hij is fysiek sterk, ervaren en zijn zelfvertrouwen gaat hem helpen. Hesdy heeft een goede motivatie en dat zou hem dan weer ver kunnen brengen."

Slordigheid

Ouassima ging ook langs bij Denise. Ze is professioneel kickbokser, judoka en getrouwd met Hesdy. Haar partner staat er volgens haar goed voor. "Hij is altijd aan het trainen en heel fanatiek", vertelt ze. Hoewel ze Rico een sterke sportman vindt met een goede conditie en techniek, vindt ze hem soms ook slordig. "Zijn kleine slordigheidjes gaan in ons voordeel zijn."

Ruzie

Tot slot vraagt Ouassima naar de spanningen tussen Hesdy en Rico. Na een persconferentie in 2019 ontstond er een heftige discussie tussen de twee. "Het was niet de bedoeling dat die ruzie zou gebeuren. Er waren al wat spanningen tussen Rico en Hesdy", vertelt Denise. "In het verleden heeft Rico respectloze dingen gezegd in de media over Hesdy. Ik vind het niet professioneel dat je als kampioen andere vechters naar beneden haalt."

Uitzending

Glory 77 vindt plaats in Ahoy Rotterdam en begint om 20.00 uur. De wedstrijd kun je volgen via een betaalde livestream. Vanwege de coronamaatregelen zal er geen publiek aanwezig zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie