Sport

FC Twente gaat onderzoek doen naar wangedrag van fan tegen Brian Brobbey

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. FC Twente gaat onderzoek doen naar wangedrag van fan tegen Brian Brobbey

FC Twente heeft een onderzoek ingesteld naar het wangedrag van een supporter tegen Ajax-spits Brian Brobbey. De voetballer zou afgelopen zondag na de wedstrijd tegen FC Twente racistisch zijn bejegend.

Videobeelden analyseren

De club uit Enschede analyseert momenteel videobeelden en verwacht morgen te weten wie de mogelijke dader is. Op basis van de uitkomsten van het onderzoek wil een woordvoerder pas ingaan op mogelijke maatregelen van FC Twente tegen de supporter.

Harde uithaal

Na afloop van de wedstrijd tussen FC Twente en Ajax liepen de Ajacieden terug naar de spelersbus. Voordat Steven Berghuis instapte, haalde hij hard uit naar een omstander, zo valt te zien op beelden die rondgaan op social media. Vermoedelijk deed hij dat nadat de toeschouwer Brian Brobbey uitmaakte voor 'k*nkerzwarte'.

Op Instagram deelde Brobbey een foto van hem samen met Berghuis. Onder de foto is Berghuis getagged met een hartje achter zijn naam. Daarmee leek Brobbey te bevestigen dat Berghuis inderdaad voor hem is opgekomen.

Spijt en boete

Kort na het incident betuigde Berghuis spijt voor zijn actie. "Ik heb spijt van mijn actie, ik had dit niet moeten doen. Na elke uitwedstrijd krijgen wij bij de bus heel veel verwensingen naar ons hoofd geslingerd, terwijl wij tijd maken om handtekeningen uit delen aan fans die daar om vragen. Ik ben inmiddels wel wat gewend, maar mensen denken maar alles te kunnen roepen. Mijn reactie lost niks op, dat snap ik ook. Het is niet goed, ik heb een voorbeeldfunctie als speler van Ajax", aldus Berghuis in een verklaring. De speler kreeg ook nog een boete van Ajax.

Ook de KNVB kijkt of er kan worden opgetreden tegen Berghuis voor zijn wangedrag. "Het is buiten het stadion gebeurd, maar het gaat wel over voetbal", aldus een woordvoerder. De bond verwacht volgende week meer duidelijkheid te verschaffen over welke gevolgen het uitdelen van de klap heeft voor Berghuis.

Ster advertentie
Ster advertentie