Naar homepage
Sport

Ibrahimović onder vuur na beschuldiging doodschieten leeuw in Zuid-Afrika

foto: AFPfoto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Ibrahimović onder vuur na beschuldiging doodschieten leeuw in Zuid-Afrika

Voetballer Zlatan Ibrahimović ligt onder vuur in zijn thuisland Zweden. De aanvaller van AC Milan zou volgens de Zweedse krant Expressen namelijk een leeuw hebben doodgeschoten in 2011.

Trophy hunting

Dat gebeurde volgens Expressen toen de Zweed zich tien jaar geleden in Zuid-Afrika bevond. Ibra noemt zichzelf wel vaker een leeuw en heeft ook een gigantische tatoeage van het wilde dier op zijn rug. Hij zou de schedel en het vel van de gedode leeuw later naar zijn huis hebben laten verschepen, iets wat ook wel bekendstaat als trophy hunting.

Expressen heeft contact opgenomen met Ibrahimović voor commentaar, maar kreeg nog geen antwoord.

foto: AFP

De tatoeage van Ibrahimović

Legaal

In Zuid-Afrika is het voor iedereen die de juiste licenties heeft legaal om op leeuwen te jagen middels georganiseerde jachtreizen. Ibrahimović zou de benodigde licenties wel gehad hebben, maar dat maakt de situatie niet minder erg volgens veel Zweden, die van de actie walgen.

Ook dierenrechtengroep PETA reageerde met afschuw en boosheid op het nieuwsbericht van Expressen. "Zlatan Ibrahimović noemt zichzelf graag een leeuw, maar zijn plezier in het neerschieten van leeuwen bewijst dat hij een ellendige lafaard is, die toegeeft aan zijn gewelddadige neigingen", schrijft PETA op Twitter.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie