Sport

McGregor aast nog altijd op nieuw gevecht met Nurmagomedov: "Oorlog niet voorbij"

foto: Instagram: thenotoriousmma
  1. Newschevron right
  2. McGregor aast nog altijd op nieuw gevecht met Nurmagomedov: "Oorlog niet voorbij"

Vannacht maakt Conor McGregor zijn rentree in de UFC-octagon voor een tweede gevecht met Dustin Poirier. De twee, die eerder al vochten in 2014, vechten voor de mogelijkheid op een titelgevecht, en misschien zelfs voor de terugkeer van Khabib Nurmagomedov.

Khabib

Een aantal maanden geleden kondigde Khabib Nurmagomedov zijn pensioen aan met een emotionele speech na zijn titelgevecht tegen Justin Gaethje. De nog ongeslagen vechter verloor zijn vader aan corona, en beloofde zijn moeder niet meer te vechten nu zijn vader er niet meer is. Inmiddels lijkt de deur van een mogelijke terugkeer toch nog op een kier te staan. UFC-baas Dana White sprak onlangs met Khabib om hem over te halen, omdat de vechter volgens hem veel had meegemaakt en het nooit goed is om dit soort beslissingen te nemen met zoveel emoties. Over de uitkomst van de ontmoeting zei White deze week: "Hij vertelde mij dat hij iets spectaculairs wil zien om terug te keren."

Oorlog niet voorbij

Het eerste gevecht tussen McGregor en Nurmagomedov in 2018 was met 2,4 miljoen pay-per-view het best bekeken UFC-event ooit. De rivaliteit tussen beide vechters was intens, wat na hun gevecht resulteerde in een enorme vechtpartij buiten de kooi. Nurmagomedov won toen in de vierde ronde door een nekklem en sindsdien aast McGregor op revanche. "De wereld weet dat onze oorlog nog niet voorbij is. Onze sport heeft dit gevecht nodig, mensen willen een rematch zien", zei hij deze week in de aanloop naar zijn gevecht met Porier. De vraag is nu of McGregor vannacht opnieuw iets spectaculairs kan laten zien, waardoor Nurmagomedov verleid kan worden terug te keren voor een laatste gevecht.

Ster advertentie
Ster advertentie