Sport

UFC-vechter Jeff Molina komt noodgedwongen uit de kast

foto: Instagram @jmolina_125
  1. Newschevron right
  2. UFC-vechter Jeff Molina komt noodgedwongen uit de kast

Voor het eerst sinds het bestaan van de vechtsport heeft een UFC-vechter bekendgemaakt dat hij niet heteroseksueel is. De 25-jarige Amerikaan Jeff Molina is gisteren noodgedwongen uit de kast gekomen als biseksueel.

Noodgedwongen

Molina heeft er niet zelf voor gekozen om naar buiten te komen met zijn seksuele geaardheid. De kooivechter heeft dit noodgedwongen moeten doen nadat er een video van hem online verscheen waarin te zien was dat hij orale seks had met een andere man. "Ik ben biseksueel", schrijft Molina op Twitter. "En dit was niet de manier waarop ik dat bekend wilde maken, maar die kans is me nu afgenomen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Taboe

Het is in de vechtsportwereld een taboe om niet heteroseksueel te zijn. Onder mannelijke vechters waren er tot gisteren geen enkele bekende voorbeelden. Ook Molina is zich hiervan bewust en dat heeft het hem nog moeilijker gemaakt. "De gedachte dat mijn vrienden, teamgenoten en mensen waar ik tegen op kijk mij anders zullen zien om iets waar ik geen controle over heb, is iets dat ik me niet wil voorstellen", schrijft hij verder op Twitter. "In een sport zoals deze, waar het overgrote deel van de fans homofobies is, zag ik mijzelf nog niet uit de kast zien komen tijdens dit gedeelte van mijn carrière."

Kritiek Pride-Maand

Het is niet zo gek dat Molina bang is voor de reactie van zijn fans. De UFC-vechter droeg tijdens een gevecht in de Pride-maand in de Verenigde Staten namelijk een broek met daarop een tekst waarmee hij de lhbtqia+-gemeenschap steunde. Dat leverde hem op sociale media een flinke dosis kritiek van UFC-fans op.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vechterskwaliteiten

Molina is op dit moment vooral bang dat hij niet langer bekend zal staan om wat hij kan in de ring. "Ik wil graag bekendstaan om mijn vechterskwaliteiten. En niet als 'die bi-vechter', wat al snel zou worden verdraaid naar 'die gay-vechter'. Daar heb ik niet elf jaar lang hard voor getraind."

Toch blijft hij positief en ziet hij de aankomende tijd hoopvol tegemoet. "Ik krijg veel shit en haat over me heen. Maar ik krijg een zelfde hoeveelheid steun en dat betekent een heleboel voor me. En dat betekent een heleboel."

Ster advertentie
Ster advertentie