Sport

Gareth Bale (33) zet per direct een punt achter zijn voetbalcarrière

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Gareth Bale (33) zet per direct een punt achter zijn voetbalcarrière

Gareth Bale heeft besloten om per direct afscheid te nemen van het betaald voetbal. Dat maakte de 33-jarige vedette uit Wales gisteren bekend middels een verklaring via Twitter.

'Trots en dankbaar'

De 33-jarige vleugelaanvaller zegt dat zijn beslissing om per direct te stoppen met voetballen een zorgvuldige en doordachte overweging is. Hij prijst zichzelf daarnaast gelukkig met het feit dat hij zijn droom heeft kunnen waarmaken. "Vanaf mijn eerste balcontact bij Southampton tot mijn laatste bij LAFC en alles daartussen was het een carrière waar ik enorm trots en dankbaar voor ben. Dat ik 111 keer voor mijn land mocht uitkomen en aanvoerder mocht zijn, was werkelijk een droom die uitkwam."

Kansen op een nieuw avontuur

De voormalige Real Madrid-speler neemt in zijn verklaring ook de tijd om iedereen te bedanken die hem gedurende zijn imposante carrière heeft geholpen om de speler te worden die hij was, in het bijzonder zijn voormalige clubs. "Aan al mijn oude clubs, Southampton, Tottenham, Real Madrid en uiteindelijk LAFC, mijn managers, coaches, ploeggenoten, fans, vrienden en familie. De impact die jullie hebben gehad is immens."

De Welshman sluit zijn verklaring af met een optimistische blik op de toekomst. "Ik kijk uit naar de volgende stap in mijn leven. Het is tijd voor verandering, voor kansen op een nieuw avontuur."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hoge verwachtingen nooit waargemaakt

Bale begon zijn carrière in 2006 op 16-jarige leeftijd bij Southampton. In 2007 maakte hij de overstap naar Tottenham Hotspur, waar hij uitgroeide tot een sterspeler. Zes jaar later nam Real Madrid hem over voor 100 miljoen euro, wat op dat moment de duurste transfer ooit was. Bij Real wist hij de hoge verwachtingen bij de Spaanse club nooit helemaal waar te maken. Wel was hij onder meer belangrijk met beslissende goals in de Champions League-finales van 2014 en 2018. Nadat hij de laatste jaren op een zijspoor was beland, besloot Bale afgelopen zomer Real in te ruilen voor het Amerikaanse LAFC.

Als international had Bale een groot aandeel in de eerste twee EK-deelnames, in 2016 en 2021, van zijn thuisland Wales. Ook speelde hij in december een belangrijke rol in de eerste WK-deelname ooit van Wales.

Ster advertentie
Ster advertentie