Sport

Ronaldo gaat debuut maken voor Al-Nassr tegen PSG van Messi

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ronaldo gaat debuut maken voor Al-Nassr tegen PSG van Messi

Voor de voetbalfanaten die dachten nooit meer Cristiano Ronaldo tegen Lionel Messi te zien spelen, staat er donderdag een verrassing op het programma. Ronaldo gaat dan namelijk zijn debuut maken voor Al-Nassr en de tegenstander is het Paris Saint-Germain van Messi.

Laatste keer?

Het gaat om een vriendschappelijke wedstrijd tussen beide ploegen. PSG is namelijk bezig aan een commerciële tour door Saoedi-Arabië. Ronaldo zal als aanvoerder aan de start verschijnen, terwijl het voor Messi nog de vraag is of hij in de basiself zal staan. Zondag beleeft Ronaldo zijn officiële debuut in de competitie tegen Al Ettifaq.

VERTREK UIT EUROPA

Het vertrek van Ronaldo uit Europa begon eigenlijk al in november, toen hij een kritisch interview gaf met Piers Morgan. De sterspeler zou zich onder meer verraden hebben gevoeld door de Engelse club en hij gaf aan dat hij het gevoel had dat Ten Hag hem probeerde te provoceren. Ronaldo deed deze uitspraak nadat hij in de eerste maanden van het seizoen maar weinig speeltijd had gekregen. Na het interview liet Manchester United weten het contract te ontbinden.

Bij Al-Nassr wordt Ronaldo de best betaalde sporter ter wereld. Zijn salaris ligt rond de 90 miljoen euro per jaar, wat samen met allerlei sponsordeals, die al zijn goedgekeurd door Ronaldo en zijn team, tot een totaal van bijna 200 miljoen euro op jaarbasis zou komen.

Ster advertentie
Ster advertentie