Sport

Memphis Depay over zijn liefde voor André Hazes: "Zo simpel en puur"

foto: YouTube: FC Afkicken
  1. Newschevron right
  2. Memphis Depay over zijn liefde voor André Hazes: "Zo simpel en puur"

Memphis Depay doet in zijn nieuwste track Kings & Kingdoms een referentie naar André Hazes. In gesprek met Neal Petersen van FC Afkicken legt de voetballer van Oranje uit dat hij veel bewondering heeft voor de inmiddels overleden zanger. "Hij was ook niet altijd het perfecte voorbeeld."

Memphis Depay en André Hazes

In het nummer Kings & Kingdoms rapt Memphis het volgende: "Dit is wat André zei. Ik leef mijn leven zoals ik dat wil." Met die line refereert de voetballer naar de iconische track Ik Leef M'n Eigen Leven van de Amsterdamse zanger. Op de vraag of hij een groot liefhebber is van André Hazes, legt Memphis uit dat hij rondom zijn eerste WK veel naar zijn muziek heeft geluisterd. "Ik denk dat het rond 2014 was dat ik zijn muziek veel opzette."

Memphis Depay kijkt zowel op artistiek als persoonlijk vlak op naar André Hazes. "De zinnen die hij maakte, bracht hij zo simpel en puur." Volgens de voetballer zijn de teksten van de zanger tijdloos. "Dat is de legacy die hij achterlaat." Hazes stond erom bekend dat hij zijn fans kon raken met zijn muziek. "Maar hij was ook niet altijd het perfecte voorbeeld voor de jeugd. Dat sprak mij heel erg aan, want je kunt daar toch wel positieve dingen uithalen." Dat je je leven kunt inrichten zoals jij dat wil, is voor Memphis dan ook een inspirerende boodschap geworden. "Dat neem ik erg serieus, want je bent gewoon de designer van je eigen leven."

foto: ANP

André Hazes tijdens het EK in Nederland (2000)

Muziek, fashion en voetbal

Dat Memphis de designer is van zijn eigen leven, laat hij op steeds meer verschillende manieren zien. Zo staat hij natuurlijk bekend als voetballer, maar maakt hij ook muziek en is hij onlangs begonnen met het ontwerpen van kunst. "Voor mij zit er geen limiet aan de dingen die je kunt doen. Muziek en kunst zijn voor mij vormen van therapie. Het is een uitlaatklep die ik nodig heb en waarbij ik mezelf kan zijn."

Een andere manier waarop Memphis zich uit is door middel van fashion. Volgens de voetballer wordt het ook bij het nationale elftal steeds belangrijker hoe je voor de dag komt. "Vroeger was alles heel serieus, maar nu is het gewoon bijna een battle geworden wie er het beste uitziet. Daar praten we met elkaar over en maken we grapjes over. Dat is toch leuk?"

De aanvalsleider van het Nederlands elftal maakt zich met zijn ploeggenoten klaar voor het EK in Duitsland, dat op 14 juni van start gaat. "Ik denk dat we voor een verrassing kunnen zorgen. We hebben een goed team met voetballend vermogen en jonge talenten die bijzondere kwaliteiten hebben. Als we er samen in geloven en ons aan het plan van de trainer houden, weet ik zeker dat we iets moois kunnen bereiken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nederlandse hiphopscene

Na het EK-voetbal kunnen fans veel nieuwe muziek van Memphis Depay verwachten. De voetballer zegt dat hij minstens dertig onuitgebrachte tracks heeft liggen en verwacht tijdens de zomerstop een tape te droppen. Ook heeft hij onlangs in Madrid een nieuwe clip opgenomen met een Nederlandse rapper, al verklapt hij nog niet om wie het gaat. "Het is iemand die goed bezig is en zijn eigen lane aan het creëren is." Volgens oplettende fans zou het gaan om Lusho, omdat Memphis een aantal dagen geleden nog een foto met de Amsterdamse rapper op zijn Instagram plaatste.

Tijdens het interview met FC Afkicken doet Memphis overigens een shoutout naar meerdere Nederlandse artiesten. "Frenna heeft de zomer op slot met zijn Pink Summer, maar Jonna Fraser vind ik ook echt goed." Daarnaast noemt hij ook artiesten als Broederliefde, CHO en Lijpe die volgens hem veel impact maken in de scene.

foto: Instagram: @memphisdepay

Memphis Depay en Lusho in Madrid

Ster advertentie
Ster advertentie