Sport

Mbappé bijt van zich af en haalt uit naar media vanwege 'leugens'

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Mbappé bijt van zich af en haalt uit naar media vanwege 'leugens'

Kylian Mbappé heeft gereageerd op de berichtgevingen over zijn vertrekwens. Zo kwam vandaag het nieuws naar buiten dat hij zijn contract bij Paris Saint-Germain niet wilde verlengen en zijn zinnen gezet zou hebben op een overstap naar Real Madrid. De Franse aanvaller ontkent echter deze zomer te willen vertrekken en haalt op Twitter uit naar de media. "Leugens."

'Leugens'

Verschillende Franse media kwamen vandaag met het nieuws naar buiten dat Mbappé middels een brief aan het PSG-bestuur kenbaar gemaakt zou hebben dat hij zijn aflopende contract niet wilde verlengen. Maar volgens de aanvaller zelf is daar dus niks van waar. "Leugens", reageerde hij via Twitter op een bericht van Le Parisien, die ook suggereerden dat hij deze zomer al de overstap naar Real Madrid wilde maken. "Ik weet hoe het werkt: hoe groter de leugen, hoe meer mensen jullie bereiken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nog steeds veel twijfel

Mbappé heeft in zijn contract bij PSG, dat in de zomer van 2024 afloopt, een optie om met een seizoen te verlengen. "Ik heb al gezegd dat ik volgend seizoen bij PSG speel, waar ik erg gelukkig ben." Hoewel hij de berichtgevingen over de brief aan het bestuur en zijn vertrekwens deze zomer ontkracht, laat de aanvaller niks los over het verlengen van zijn contract. Fans zijn er daarom nog steeds niet op gerust dat de 24-jarige Parijzenaar komend seizoen nog in het shirt van PSG te bewonderen is.

Mocht Mbappé zijn contract niet verlengen, heeft PSG namelijk haast geen andere optie dan hem deze zomer te verkopen. De winnaar van de Ballon d'Or loopt anders volgend jaar transfervrij uit zijn contract en dat betekent dat andere clubs hem gratis kunnen oppikken. Deze zomer lijkt voor PSG dus het enige moment om nog een transfersom aan het ontwikkelen van de superster over te houden.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat de geruchtenmolen rondom Mbappé op volle toeren draait. Zo heeft hij in het verleden in verschillende interviews laten doorschemeren dat het zijn droom is om bij Real Madrid te spelen. Vorig jaar leek zijn droom eindelijk realiteit te gaan worden, maar een verbeterd contract bij PSG stak daar een stokje voor.

Toekomst Neymar ook onzeker

Naast Mbappé lijkt ook Neymar de overstap te gaan maken naar een andere club, al is nog niet bekend welke club dat zal zijn. De Braziliaan kampt al een tijdje met een blessure.

'Niet naar mijn zin'

Met de mogelijke vertrekken van Mbappé en Neymar valt het gedroomde aanvalstrio van PSG volledig uit elkaar. Afgelopen week maakte Lionel Messi namelijk bekend PSG al na twee seizoenen te verlaten. De Argentijn zei zich niet gelukkig te hebben gevoeld bij de Franse topclub. "Ik had het niet naar mijn zin en dat beïnvloedde ook mijn gezinsleven. Ik miste ook veel van het leven van mijn kinderen op school. In Barcelona zocht ik hen op, maar hier deed ik dat veel minder."

Messi heeft PSG inmiddels ingeruild voor het Amerikaanse Inter Miami.

Ster advertentie
Ster advertentie