Sport

Bizar: oud-Feyenoorder onder vuur omdat tweelingbroer zijn wedstrijden zou spelen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Bizar: oud-Feyenoorder onder vuur omdat tweelingbroer zijn wedstrijden zou spelen

Een bizar gerucht uit Roemenië, waar oud-Feyenoorder Edgar Ié om een wel heel bijzondere reden in het nieuws is gekomen. De 30-jarige speler van Dinamo Boekarest zou namelijk zijn tweelingbroer Edelino een aantal van zijn wedstrijden hebben laten spelen.

Edgar Ié en zijn tweelingbroer

De reden dat Dinamo Boekarest begon te twijfelen aan de identiteit van Edgar Ié, zou te maken hebben met het feit dat de speler 'ineens' geen Engels meer spreekt. Volgens het Turkse medium Fanatik was dit tot voor kort geen probleem en sprak hij bij zijn voorgaande clubs Trabzanspor en Istanbul Basaksehir de taal wel. Daarnaast zou Ié weigeren om zijn rijbewijs te laten zien, waardoor het voor de club niet mogelijk is om een auto voor hem te regelen.

Edgar Ié tekende eind februari een contract Dinamo Boekarest. De club nam de speler transfervrij over en dacht een goede deal gesloten te hebben, gezien de ervaring die de verdediger heeft. Zo speelde Edgar Ié onder meer in de jeugd van FC Barcelona en kwam hij uit voor clubs als LOSC Lille en Feyenoord. Zijn broer Edelino is ook voetballer, maar heeft aanzienlijk minder grote clubs op zijn cv staan. Daarnaast speelt de tweelingbroer, die sinds de jaarwisseling zonder club zit, doorgaans vooral als aanvaller.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Punten in mindering en DNA-test

Mocht blijken dat de tweelingbroer van Edgar Ié daadwerkelijk zijn wedstrijden heeft gespeeld, loopt Dinamo Boekarest het risico dat het punten in mindering krijgt. Hoewel er volgens het Roemeense medium IAmSport "geen standaardprotocol is voor deze situatie", kan de club de onduidelijkheid ophelderen middels een DNA-test. "Natuurlijk was de club nooit van plan om de tweelingbroer in te zetten. Ik denk dat Dinamo, als het DNA-onderzoek bevestigt dat zijn tweelingbroer de wedstrijden heeft gespeeld, zich zou moeten verdedigen door te zeggen dat het hier niets van wist. Als Dinamo is misleid en erin slaagt dit te bewijzen, bestaat het risico op puntenverlies niet", schrijft het medium verder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie