Sport

Tyson Fury daagt Anthony Joshua uit voor gevecht; Joshua accepteert

foto: Shutterstock / ANP
  1. Newschevron right
  2. Tyson Fury daagt Anthony Joshua uit voor gevecht; Joshua accepteert

Tyson Fury heeft landgenoot Anthony Joshua uitgedaagd voor een "Battle of the Brits". Joshua heeft inmiddels gereageerd en zegt er klaar voor te zijn in december.

Geen Usyk, maar Joshua

In eerste instantie leek het erop dat Fury het tegen WBO, IBF en WBA-kampioen Oleksandr Usyk zou opnemen, die onlangs voor de tweede keer op rij van Joshua won. Volgens Fury wil Usyk echter voorlopig niet vechten. "Nu wil Usyk opeens niet meer vechten. Hij wil volgend jaar vechten, niet dit jaar. Ik ga op niemand wachten en kondig volgende week een gevecht aan", zei Fury vorige week op Instagram.

"Voordat ik een tegenstander aankondig, heb ik het gevoel dat ik dit moet moet doen, voor het geval dat", zegt Fury in een video op Instagram voordat hij zich tot Joshua richt. "Ik weet dat je net verloren hebt van Usyk, maar ik wil je toch een kans geven om tegen mij te vechten."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Joshua accepteert

Fury daagde Joshua via Twitter opnieuw uit, waarop Joshua inmiddels heeft gereageerd. "Ik doe niet aan online discussies voor clout, dus als je echt bent, laat het aan mijn management weten. Ik zal klaar zijn in december", aldus Joshua.

Langverwacht

Er wordt al jaren gesproken over een gevecht tussen Fury en Joshua. De timing ervan is nu echter opmerkelijk, aangezien Joshua twee keer op rij verloren heeft. Vorig jaar leek een gevecht aanstaande, maar zei Fury af omdat hij contractueel verplicht was om voor de derde keer met Deontay Wilder te vechten.

Ster advertentie
Ster advertentie