Sport

FC Utrecht deelt vier stadionverboden uit na apengeluiden richting Brobbey

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. FC Utrecht deelt vier stadionverboden uit na apengeluiden richting Brobbey

FC Utrecht heeft vier supporters een stadionverbod opgelegd voor de apengeluiden richting Brian Brobbey. De supporters zijn bij de KNVB aangemeld, waardoor zij geen enkel stadion in Nederland meer mogen betreden.

Racistisch bejegend

Tijdens het duel tussen Utrecht en Ajax werd Brobbey racistisch bejegend nadat hij een goal scoorde. De Ajax-spits reageerde zelf koeltjes op het incident, maar Utrecht stelde een onderzoek in. "Wij hebben lekker gewonnen, mensen zijn gefrustreerd, dus het boeit me eigenlijk niet", zei Brobbey voor de camera's van de NOS.

Behalve de vier uitgedeelde stadionverboden, zijn drie andere personen in beeld die worden verdacht van het plegen van diverse strafbare feiten in het stadion. Hun straftraject moet nog worden bepaald.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'De maat is vol'

"Dit is een opsomming waarvoor wij ons enorm schamen", zegt algemeen directeur Thijs van Es over de uitgedeeld straffen. "Een wedstrijd van FC Utrecht, uit en thuis, zou een uitje moeten zijn voor iedereen en een plek waar iedereen zich welkom zou moeten voelen. Dat is het niet geweest de afgelopen twee wedstrijden, waarvoor wij onze excuses aanbieden aan eenieder die zich niet welkom of veilig heeft gevoeld."

"De maat is vol. Er is een grens bereikt en overschreden. Deze raddraaiers willen en gaan we weren. Dit heeft niets met support te maken."

Genoeg is Genoeg

Elk verhaal over institutioneel racisme, etnisch profileren, politiegeweld of raciale ongelijkheid is er één te veel. Hoewel we het bij FunX zo graag anders zouden zien, is het nog steeds nodig om te zeggen: genoeg is genoeg. Alle verhalen over deze thema’s lees je terug op FunX.nl/genoegisgenoeg.

Ster advertentie
Ster advertentie