Sport

Paul Pogba voor vier jaar geschorst bij Juventus vanwege dopinggebruik

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Paul Pogba voor vier jaar geschorst bij Juventus vanwege dopinggebruik

Het ziet ernaar uit dat het einde van Paul Pogba's carrière in zicht is. De 30-jarige profvoetballer is voor vier jaar geschorst na een positieve dopingtest. Dat heeft zijn club Juventus aan persbureau AFP laten weten. Het is de hoogste straf die het Italiaanse antidopingparket een speler kan opleggen.

Testosteron

Pogba was sinds september voorlopig geschorst, omdat hij op 20 augustus positief testte op testosteron. De Fransman werd tijdens het competitieduel tussen Juventus en Udinese getest. Pogba speelde zelf niet mee, maar werd willekeurig uitgekozen voor de dopingtest, waar verhoogde testosteron waardes uitkwamen. Uit een contra-analyse bleek een maand later nogmaals dat de 30-jarige middenvelder testosteron had gebruikt.

De Fransman had nog de mogelijkheid om het gebruik van doping nader te verklaren aan de Italiaanse dopingautoriteit. Pogba heeft echter nooit uitleg gegeven en nooit publiekelijk gereageerd op zowel de positieve test als de straf die hem boven het hoofd hing.

Toekomst onzeker

De schorsing maakt dat de toekomst van Pogba als profvoetballer allesbehalve zeker is. De sterspeler heeft nog tot en met medio 2026 een contract lopen bij Juventus. Echter, daar zal hij helaas niet meer voor uit kunnen komen vanwege de schorsing.

Blessures en depressieverschijnselen

Pogba was in 2016 de duurste speler ooit nadat Manchester United 105 miljoen euro voor hem neertelde. De Fransman kwam gedurende zijn carrière 91 keer uit voor Frankrijk en werd in 2018 wereldkampioen. Sinds zijn terugkeer bij Juventus in 2022 gaat het bergafwaarts met de spraakmakende middenvelder. Zo heeft Poga verschillende blessures opgelopen, werd hij gelinkt aan een afpersingszaak en lijkt hij last te hebben van depressieverschijnselen. Dit alles zorgde ervoor dat Pogba dit seizoen slechts twaalf wedstrijden speelde bij Juve.

Hulp bij depressie

Heb jij last van een depressie of andere psychische problemen? Het is heel belangrijk om hierover te praten. Neem contact op met Mind Korrelatie. Zij zijn maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 21.00 bereikbaar via 0900-1450. Je kunt ook chatten, mailen of WhatsAppen voor advies en hulp via mindkorrelatie.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie