Sport

1. Newschevron right
  2. Neymar beschuldigt tegenstander van racisme: "Ik moest hem in zijn gezicht slaan"

Neymar is woedend nadat hij zondagavond in de verloren thuiswedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Olympique Marseille (0-1) racistisch bejegend zou zijn. De wedstrijd liep in de laatste minuten flink uit de hand, nadat er een vechtpartij ontstond in de blessuretijd. Daarin trok de scheidsrechter vijf rode kaarten. Ook Neymar kreeg rood, nadat hij Marseille-verdediger Álvaro González sloeg op zijn achterhoofd. De Braziliaan beschuldigt hem van racisme.

'Je bent een racist'

Neymar gaf in de eerste helft al aan dat González iets racistisch tegen hem gezegd zou hebben. Het akkefietje tussen de twee spelers begon al in de eerste helft. De woede van de Braziliaanse wereldster zorgde ervoor dat hij González op zijn achterhoofd sloeg in de blessuretijd. Nadat de scheids de beelden terugkeek via de VAR kreeg Neymar uiteindelijk rood. Voordat hij het veld verliet, wees Neymar zijn tegenstander nog op de uitspraken die hij gemaakt zou hebben: "Je bent een racist."

'Vieze aap'

De spanning bleef na de 90 minuten nog steeds erg hoog en beide spelers gebruiken social media nu als slagveld. Zo laat Neymar op Twitter weten van maar één ding spijt te hebben. "Ik heb alleen spijt dat ik die klootzak niet in zijn gezicht heb geslagen." Ook liet Neymar na de wedstrijd weten wat González precies gezegd zou hebben.

"Voor de VAR is het makkelijk om mijn actie op beeld te laten zien. Nu wil ik het beeld zien van die racist die mij 'MONO HIJO DE PUTA' (vieze aap) noemt. Dat wil ik zien! Ik word weggestuurd nadat ik een tik uitdeel, maar wat wordt er met hem gedaan?"