Sport

Shona Shukrula wordt eerste vrouwelijke arbiter in Tweede Divisie

foto: YouTube: FOX Sports
  1. Newschevron right
  2. Shona Shukrula wordt eerste vrouwelijke arbiter in Tweede Divisie

Scheidsrechter Shona Shukrula wordt dit weekend de eerste vrouwelijke arbiter in de Tweede Divisie! De 28-jarige rondde twee jaar geleden haar KNVB-scheidsrechtersopleiding af. Toen werd ze door topscheidsrechter Kevin Blom al een uitzonderlijk talent genoemd, die de potentie heeft om het betaald voetbal te bereiken.

Speciaal en bijzonder

"Een heel speciaal en bijzonder moment", noemt Shona het feit dat ze zaterdag de leiding heeft over het duel tussen Jong Sparta Rotterdam en ASWH. "Hier heb ik hard voor gewerkt. Het was mijn doelstelling om dit seizoen te debuteren in de Tweede Divisie."

Keuken Kampioen Divisie

Fernando nodigde Shona in 2017 uit om over haar ambities te praten. Toen hoopte ze binnen een paar jaar actief te worden in de Keuken Kampioen Divisie. Dat doel komt steeds dichterbij. De afgelopen seizoenen floot ze in de Derde Divisie en in de Hoofdklasse en nu maakt ze dus de stap naar de Tweede Divisie. Wie weet zien we haar over een paar jaar in de Eredivisie.

Per toeval scheids

Shona vertelde Fernando destijds ook dat ze eigenlijk per toeval in de wereld van scheidsrechters terechtkwam. Ze begon met fluiten bij de junioren en kreeg daar veel positieve reacties op en dat motiveerde haar om een scheidsrechtersopleiding te doen.

Vrouwen aan de top

In Duitsland zijn ze overigens een stuk verder dan in Nederland met het inzetten van vrouwelijke scheidsrechters. Daar fluit Bibiana Steinhaus al jaren topwedstrijden in de Bundesliga. Wie weet kunnen we daar over een paar jaar ook over meepraten in de Eredivisie!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie