Sport

Gevecht van Badr Hari gaat zaterdag gewoon door

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Gevecht van Badr Hari gaat zaterdag gewoon door

Ondanks de aangescherpte coronamaatregelen gaat de rentree van kickbokser Badr Hari in de ring zaterdag gewoon door. Glory, organisator van het gevecht in Rotterdam tussen Hari en de Roemeen Benjamin Adegbuyi, wordt gezien als topsportorganisatie en heeft daarom toestemming gekregen van de Nederlandse overheid.

Topsport

Maandagavond werd duidelijk dat alle sportscholen en binnensportlocaties hun deuren moeten sluiten tijdens de lockdown, maar dat topsport wel door kan gaan. Glory wordt erkend als topsportorganisatie en heeft officiële toestemming gekregen om Glory 76, op 19 december, door te laten gaan. De internationale kickboksorganisatie bedankt onder meer overkoepelende sportorganisatie NOC*NSF en de Nederlandse Vechtsportautoriteit voor de steun.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geheime locatie

De locatie van het evenement wordt om veiligheidsredenen geheim gehouden. Het is wel bekend dat het gevecht 'ergens in Rotterdam' zal plaatsvinden, zonder publiek in de zaal. Dat betekent niet dat je het gevecht niet live kan checken. De kickboksavond, met Badr Hari en Benjamin Adegbuyi als hoofdgevecht, is tegen betaling via een livestream te volgen.

Staredown

Deze vrijdag vindt het weegmoment plaats. Bij zo een weegmoment hoort natuurlijk een 'staredown'. Geheel in de coronavibe zal dit ook op een veilige afstand van 1,5 meter van elkaar gebeuren. De dag erna zullen ze waarschijnlijk wat gevaarlijker tegenover elkaar in de ring staan.

Ster advertentie
Ster advertentie