Up 2 Date

Aanslag op Pakistaanse blogger in Rotterdam voorkomen door veiligheidsdiensten

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Aanslag op Pakistaanse blogger in Rotterdam voorkomen door veiligheidsdiensten

Nederlandse veiligheidsdiensten hebben een moordaanslag voorkomen op Ahmad Waqass Goraya. De Pakistaanse blogger en mensenrechtenactivist zou mogelijk op een dodenlijst staan van de Pakistaanse geheime dienst. Dat meldt de NOS.

Acute dreiging

Goraya zit sinds februari ondergedoken nadat hij door de politie uit zijn woning in Rotterdam werd gehaald vanwege een acute dreiging. Mogelijk was de Pakistaanse geheime dienst betrokken bij die dreiging. Volgens Nederlandse veiligheidsdiensten stond Goraya op een Pakistaanse dodenlijst en werd er een aanslag op hem gepland.

Een 31-jarige Brits-Pakistaanse man wordt verdacht van betrokkenheid. Hij werd in het Verenigd Koninkrijk bij aankomst gearresteerd, nadat hij net terug was uit Nederland. Daar zou de verdachte in de woning van Goraya zou zijn geweest. Volgens Goraya werd er op Twitter een foto gedeeld die in zijn woning gemaakt was.

Activist

Goraya is een Pakistaanse dissident en woont vanaf 2007 met zijn gezin in Nederland. Als activist zet hij zich via zijn blog in voor het recht op godslastering en een volledige scheiding van godsdienst en staat. Verder uit hij zich kritisch over mensenrechtenschendingen zoals martelingen, intimidatie, corruptie binnen het Pakistaanse leger en de verdwijningen van Pakistaanse activisten en journalisten.

Ster advertentie
Ster advertentie