Up 2 Date

Discotheken en nachtclubs blijven zeker tot 1 november gesloten

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Discotheken en nachtclubs blijven zeker tot 1 november gesloten

Discotheken en nachtclubs moeten voorlopig gesloten blijven. Op zijn vroegst vindt er op 1 november weer een heropening plaats. Dat maakte demissionair premier Mark Rutte vrijdagavond bekend tijdens een persconferentie.

1,5 meter

Volgens het demissionaire kabinet is het in clubs niet mogelijk om 1,5 meter afstand te houden. Ondanks dat het kabinet verwacht op 20 september van de anderhalvemeterregel af te zijn, blijven clubs daarna nog even dicht, ook als de regel vervalt.

1 november ook niet zeker

Ook de datum van 1 november is nog een vraagteken en staat allesbehalve vast. Het hangt allemaal af van hoe de pandemie zich in de komende maanden ontwikkelt. Als tegemoetkoming voor de discotheken en nachtclubs wordt de compensatieregeling voor gemiste omzet tot na 1 oktober verlengt.

Behalve de nachtclubs en discotheken, hoopt het demissionaire kabinet op 1 november alle regels te kunnen schrappen. "We moeten nog altijd rekening houden met onzekerheden. Maar op een bepaald moment gaan we hoe dan ook terug naar normaal. Want dat gaat ons lukken", aldus Rutte tijdens de persconferentie.

Ster advertentie
Ster advertentie