Up 2 Date

Meisje (17) opgepakt voor oplichting van 44.000 euro met bankpasfraude

foto: Ter illustratie: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Meisje (17) opgepakt voor oplichting van 44.000 euro met bankpasfraude

Een 17-jarig meisje uit Almere is gisteren door de politie aangehouden, nadat ze met bankpasfraude zeker 44.000 euro heeft buitgemaakt. De tiener sloeg op verschillende plekken in Nederland toe, onder meer in de provincies Zeeland, Utrecht en Friesland.

Bankpas en pincode

Bij het uitzoeken van haar slachtoffers heeft het meisje zich volgens de NOS vooral gericht op ouderen. Ze nam telefonisch contact op met de gedupeerden en deed ze zich voor als een bankmedewerker. Ze kondigde aan dat hun bankpas opgehaald zou worden en vroeg de mensen om hun bankpas mee te geven. Ook wist ze haar slachtoffers tijdens de gesprekken zo ver te krijgen om hun pincode te delen.

Aangehouden

Het programma Opsporing Verzocht besteedde in november aandacht aan de zaak. Aan de hand van de tips die de politie ontving, kon de identiteit van de 17-jarige dader achterhaald worden. De woning van het meisje is doorzocht en ze is voor verder onderzoek naar een cellencomplex van de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant gebracht, waar ze wordt verhoord.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie